Ikke Gøy å tape, men Haga-herrene tar tapet med et smil

På bildet: Bak f.v.: Joakim Andreassen, Marius Qvigstad, Nicholas Reklev, Sigurd S Løken, Jonas Søreng og Ruben Kværner. Midten f.v.: Henrik Sakshaug og Thomas Holmøy. Liggende foran: Jacob V Brekke.

Kampfakta: Gøy 3 – Haga 36-18  (16-9)

Det skulle vise seg at det ikke var hvem som helst som stod på andre siden av banen. Det var en gjeng med tidligere toppspillere, noen har til og med kamper med flagget på brystet, som trente til veteran-NM!

Det unge Hagalaget viste ingen respekt i starten av kampen og hang veldig bra med, var faktisk i ledelsen på stillingen 3-2 etter et par minutters spill. Etter drøyt en 1/3-del av omgangen, stod det 8-6 til vertene på måltavla, men da begynte den tidligere landslagskeeperen til Gøy å stenge buret. Samtidig som bruntrøyene både slurvet litt i avslutningsøyeblikket, og tok noen dårlige valg med avslutningene, så dro hjemmelaget sakte med sikkert ifra. Ved pause ledet de 16-9 og kampen var egentlig avgjort.

Hagagutta fikk beskjed om å fortsette forsvarsspillet, men skjerpe seg fremover. Både vurderingen av når man skal avslutte, samt skuddene.

Første halvdel av den andre omgangen var det lite som fungerte, og hjemmelagets veteraner dro bare mer og mer ifra. Ledet hele 29-13 før gjestene fikk ting til å fungere igjen. Avslutningen ble litt jevnere både spille- og scoringsmessig. Når det ble blåst for full tid, stod det 36-18 til hjemmelaget på tavla. En fortjent seier til et veldig godt Gøy-lag.

Hagagutta skal være fornøyd med veldig mye av det de viste idag. Både første del av første omgang og siste del av andre omgang, var bra. Mange fine kombinasjoner og mange spillere på scoringslista.  16 år gamle Jonas Søreng fikk sin senior-debut et år etter at han startet med håndball – kudos.  Marius Qvigstad scorte et mål få trodde var mulig på en keeper på 2 meter, da han lobbet inn et mål fra 7 meters-merket!  Ikke lett for keeper Thomas Holmøy å stå bak der i dag. De var så overlegne spillemessig at de kom til utrolig mye sjanser, som de rutinert satte i kassa.

Målscorere Haga: Ruben Kværner 4, Nicholas Reklev 4, Henrik Sakshaug 3, Marius Qvigstad 3, Jacob V Brekke 2, Sigurd S Løken 1 og Jonas Søreng 1.