Kan man reise til Danmark på treningsleir?

Etter godt over fire måneder uten kontakttrening, begynner tålmodigheten å ta slutt for de fleste klubber. Bare i Akershus har 120 lag måtte trekke laget. Det igjen har medført at man har begynt å tenke i alternative baner.To ting har kommet oss for øre, begge ligger i såkalte gråsoner.

Det ene er at enkelte klubber på de tre øverste nivåene har blandet grupper (A,rekrutt og junior) og spilt kamper mot andre lag på samme nivå. Det andre er at flere og flere klubber nå ser mot utlandet. Etter at Danmark og deler av Sverige nå åpnet opp, så har flere klubber sett på muligheten for å reise dit på treningsleir for å trene med fullkontakt, samt få spilt en treningskamp eller to. Vi har vært i kontakt med Alf Hansen, som er direktør for utvikling og aktivitet i NFF, og stilt han to spørsmål.

 

1.Når ett lag fra Eliteserien, Obos eller PostNord spiller treningskamp, eventuelt treningskamp med andrelaget, må alle spillerne være under proffkontrakt, eventuelt B-kontrakt, eller kan man også benytte spillere fra rekruttstallen og juniorlag?

 • Spillere i toppfotballen har fått unntak fra 1- meters regelen gjennom toppfotballprotokollen. Du kan ikke blande spillere fra andre lag i klubben inn i den spillergruppen som spiller under toppfotballprotokollen.

2.Kan norske lag reise til Danmark eller Finland og trene med fullkontakt der. Eventuelt spille treningskamper? Med andre ord, må man følge norske lover i utlandet eller gjelder lovene i forhold til Korona der man er?

 • Vi anbefaler våre klubber å følge norske bestemmelser om smittevern. Da gjelder 1 meteren for voksne.  NFF jobber for å få lov til å komme i gang med ordinære treninger. Inntil videre er ikke det ikke åpning for det i Norge. For øvrig kan klubbene følge de reisebestemmelsene som gjelder for norske statsborgere i utlandet.
 • Når ett lag fra Eliteserien, Obos eller PostNord spiller treningskamp, eventuelt treningskamp med andrelaget, må alle spillerne være under proffkontrakt, eventuelt B-kontrakt, eller kan man også benytte spillere fra rekruttstallen? Spesielt interessert i de to øverste nivåene sine treningskamper.

Protokollen kan i sin helhet leses her

 

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg