Kun FUVO som kan trene fullkontakt

 

Lokale fotballklubber kan  trolig glemme å spille treningskamper før i mars.

Breddefotballen under Norsk Tipping-ligaen må fortsette å trene uten kontakt som følge av koronarestriksjonene. Breddefotballen for spillere over 20 år må fortsatt gjøre som i hele 2020. De må trene med en meters avstand.

Direktør for utvikling og aktivitet i Norges Fotballforbund, Alf Hansen, forteller at vi går inn i det nye året med samme retningslinjer som før jul.

– Toppfotballen og ned til og med Norsk Tipping-ligaen kan trene med kontakt. Det gjelder ikke nivåene under Norsk Tipping-ligaen, sier Hansen.

Smitteøkningen inn mot jul og i romjula bekymrer ham med tanke på breddefotballen for spillere over 20 år.

– Smitte-eksplosjonene vi ser er ikke noe godt tegn for fotballen. Nå har det jo vært mer snakk om vi kan ha fem personer på besøk til julemiddagen. Da sier det seg selv at fotballen har en vei å gå før fotballen er normal igjen. Når vi også har vært gjennom et år uten breddefotball for de over 20 år, så er det klart vi er bekymret. Så er det bare å håpe vi kan ta oss inn når vi nå starter vaksinering og kommer ut i 2021. Det går nok likevel en god stund før vi kan sette i gang full aktivitet igjen, sier han.

– Det er viktig å huske på at situasjonen er også preget av at mange kommuner har egne restriksjoner. I Oslo er det ikke lov å trene med en-meter-regelen engang.

Mange klubber har allerede booket treningskamper fra slutten av januar. De kampene må trolig utsettes.

– Det er ikke greit å spille treningskamper nå. Jeg tror nok vi må inn i mars måned før det kan bli aktuelt, sier Alf Hansen.

Idretten i Nes er fremdeles avhengig at Nes Kommune slipper opp på sine restriksjoner. De kommer trolig med mer info om dette i starten av neste uke.

 

 

OA.no omtalte saken først

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg