Emil Holen scoret to mål i 5-4 seieren over Ull/Kisa

FUVO – Ull/Kisa G19 5-4 (2-0)

Torsdag tok juniorlaget til FUVO i mot Ull/Kisa til sesongens andre treningskamp. Som mot Team Nes for en uke siden, skulle også dette bli en fartsfylt og målrik kamp.

Ole Kristian Thorset sendte FUVO i ledelsen etter litt trå start.

Det var gjestene fra Ull/Kisa som kom best i gang.  Hjemmelaget slet med å komme oppi og ble løpende i mellom.  Til tross for spillemessig overtak, klarte imidlertid ikke Kisa å komme til noen store målsjanser. I stedet var det FUVO som tok ledelsen etter et kvarter spill. Ole Kristian Thorset ble spilt fint igjennom, og alene med keeper var han sikkerheten selv.

FUVO gode i siste halvdel av første omgang

Etter vanningspausen midtveis ut i første omgang, tok FUVO mer tak i kampen og styrte spillet. 35 minutter ut i kampen ble Emil Holen spilt igjennom. Han kjempet seg forbi Kisa sin midtstopper og satte inn 2-0 til FUVO, som også ble pauseresultatet.

• Vi sleit litt i starten av kampen, men vi hadde en god prat i vanningspausen, som gjorde sitt til at vi fikk justert presset og satt litt mer trøkk i spillet, konstaterte FUVO-trener Allan Hegli til Nesfotballen.

I pausen ble det gjort fler bytter, men FUVO fortsatte å styre kampen. Laget fortsatte med et gode presset som de hadde i siste halvdel av første omgang og offensivt satt spillet veldig bra til tider.

Ti minutter ut i omgangen slo Torjus Heiberg en fin corner som Marius Hegli på elegant vis hælflikket i mål.

• Et vakkert mål vi trolig aldri vil få se igjen (Sitat fra trener og pappa Allan Hegli)

Ledet 4-1 før man testet ut ny formasjonsendring

Like etterpå reduserte Ull/Kisa til 3-1, men FUVO-gutta fortsatte å kjøre på. Minutter før vanningspausen i andre omgang, tok Kenneth Larsen ballen og satte i gang et dribleraid hvor han dro av 4/5 Kisa-spillere for så å bli ulovlig felt inne i boksen. Straffen satte Torjus Heiberg kontant inn dagens Kisa keeper, som for øvrig var FUVO sin egen Magnus Ilseng. Han stod da gjestene manglet keeper.

Lagene tok vanningspause på stillingen 4-1 til FUVO. Trenerduoen til FUVO var veldig fornøyde med det de hadde sett de første 65 minuttene og valgte å endre formasjon for å teste ut en plan B. Målet var å teste en formasjon når de selv måtte jage et mål.

Vant med ett mål, men seieren var aldri truet

Offensivt fungerte endringen da FUVO skapte mye framover uten å få uttelling. Men defensivt ble de veldig sårbare, samtidig som de begynte å slurve i pasningsspillet. Det resulterte i at Ull/Kisa reduserte to ganger i løpet av kort tid. Til slutt fikk imidlertid hjemmelaget uttelling på alt de skapte offensivt. Emil Holen ble spilt igjennom og økte til 5-3.  Det skulle bli ett mål til, men det skulle bli Ull/Kisa som fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-4.

• Starten av kampen så som så. Fra midten av første omgang til midten av andre omgang synes jeg vi tidvis er gode og styrer kampen nokså greit. Skaper bra med målsjanser og holder Kisa til skudd fra 18-20 meter. Siste halvdel av andre omgangen gir vi Kisa muligheten pga formasjonsendringen. Den delen av kampen var ok offensivt, men svak defensivt.
  • Alt i alt en bra gjennomført kamp. Vi skaper masse og kunne og kanskje burde scoret 3-4 mål til. Defensivt har vi bra kontroll store deler av kampen, sier en fornøyd FUVO-trener Allan Hegli til Nesfotballen etter kampslutt