Målrikt oppgjør da R&Å 2 tapte for Blaker

Sebastian Thøger-Andresen scoret ett mål i sitt comeback i R&Å-drakta

5.divisjon  R&Å 2 mot Blaker 4-6 (0-2)

R&Å 2 startet sesongen med 1-1 og ett poeng mot Skårer. Søndag stod en enda tøffere motstander på den andre banehalvdelen. Blaker har de seks siste sesongene vært å finne i 4.divisjon, men måtte ta den tunge veien ned i 5.divisjon etter å ha tapt den siste seriekampen i 2021 mot førstelaget til R&Å.

R&Å 2 lå under med to mål til pause

Blaker var klare favoritter og etter 9 minutter var det dags for søndagens første av mange scoringer. Simen Kristiansen fikk æren av å sende gjestene i ledelsen. Spillet bølget frem og tilbake og etter en halvtime var det dags for ny Blaker scoring. Denne gangen ved veteranen Per-Einar Martila.

Nykommer Tage Pedersen Dorholt med to scoringer

Andre omgangen var ikke mange minuttene gammel før det tok skikkelig fyr i teltet og målene begynte å trille inn. Først økte Martin Nordseth til 0-3, før  R&Å2 nykommer Tage Pedersen Dorholt reduserte til 1-3. Hjemmelagets håp om poeng ble raskt borte da Blaker noen minutter senere scoret to mål på rappen og avgjorde matchen. Først ved Per-Einar Martila og så ved Mathias ”Svensken” Karlsson.

Blaker-spiller Per-Einar Martila ble historisk

Sebastian Thøger-Andresen reduserte til 2-5 med tjue minutter igjen å spille, men kampens store spiller, Per-Einar Martila, var ikke ferdigscoret. Etter 78 minutter satte han inn sitt tredje mål for dagen. Han er med det oppe i 144 mål for Blaker og har dermed gått forbi legenden Fredrik ”Blakern” Larsen og  plassert seg selv helt øverst på adelskalenderen.

Hjemmelaget avsluttet matchen med to nye trøstemål av henholdsvis Tage Pedersen Dorholt og Lasse Holum Hansen.  Flere mål ble det ikke på Årnes Kunstgras og kampen ebbet ut med tennissifrene 4-6.