Marcus Damstuen med fem mål da R&Å knuste Fjellhamar 7-1

Målscorerne Marcus Damstuen og Eivind Sveinhaug (Foto R&Å)

4.divisjon R&Å – Fjellhamar 7-1 (3-1)
Det var to lag som har slitt i det siste som møtte hverandre på Årnes Kunstgras tirsdag kveld. Hjemmelaget har tre strake tap, men det stod enda verre til med Fjellhamar som kun har en seier på de seks siste matchene.

R&Å tok tak i matchen fra start
R&Å måtte klare seg uten to sentrale spillere i Martinus Slette Granum og Sigurd Flekke Mathiesen, men det ble tidlig klart at det var de blåkledde som ville mest i denne kampen. 17 minutter var spilt da Eivind Sveinhaug satte standarden for en strålende R&Å kveld med et volleyskudd som suste inn i nettmaskene. 18 år gamle Marcus Damstuen fulgte opp med å doble ledelsen etter halvspilt første omgang. Fjellhamar var på en liten gjestevisitt og reduserte til 2-1 etter en halvtime, men Damstuen var i det umulige hjørnet denne kvelden og sørget for at R&Å kunne gå til pause med 3-1 ledelse, etter å ha lekt med Fjellhamar-forsvaret før han smelte ballen oppe i vinkelen.

Marcus Damstuen med ”ekte” hat-trick i andre omgang
Hjemmelaget fortsatte å føre kampen etter sidebytte. Fjellhamar hadde lite å by på og etter en times spill så var hjemmeseieren mer eller mindre i boks da Marcus Damstuen fullførte sitt hat-trick og sendte R&Å opp i 4-1 ledelse. Gjestene så resignerte ut og ventet egentlig bare på at kampen skulle bli slutt. Men en som ikke hadde lyst til at kampen skulle ende på en god stund var Damstuen. Fem minutter etter sin tredje scoring var det dags for hans fjerde for kvelden da han kom alene med keeper. I det kampuret viste 72 minutter var det tid for nok et R&Å mål. Målscoreren bar draktnummer 90 og het Marcus Damstuen, som dermed scoret sitt femte og hjemmelagets sjette mål. Unggutten er dermed oppe i 9 seriemål. Få minutter senere fastsatte Eivind
Sveinhaug sluttresultatet til 7-1 til R&Å.

Tre debutanter fikk sjansen
R&Å-trener Tommy Grønvold slapp til tre unge debutanter det siste kvarteret i Sigurd Røseplass Aas, Casper Ovell-Rolén og Lazar Andreas Radanovic. Disse spiller til vanlig på G19 laget, noe også Marius Lundberg og Marcus Damstuen gjør.

R&Å klatret en plass på tabellen og ligger nå på 7.plass med 19 poeng, men kan klatre ytterliggere en plass med seier i den utsatte kampen mot Løvenstad.  Laget avslutter vårsesongen med bortekamp mot bunnlaget Blaker mandag 24.juni

R&Å startet med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Fredrik Stenbro, Thomas Buseth, Jesper Aaserud, Eivind Sveinhaug, Marius Lundberg, Arne Holter, Eivind Solhaug, Andreas Kello Delbekk Josefsen og Marcus Damsuten. Benyttede innbyttere, Sigurd Røseplass Aas, Casper Ovell-Rolén, Jørgen Aaserud og Lazar Andreas Radanovic.