Marius Preber scoret to mål da R&Å tok sesongens tredje strake bortesier

Marius Preber ble dagens mann med sine to scoringer

Rælingen – R&Å 1-2 (0-0)

R&Å har slått Lørenskog 2 og Fet i sine to første bortekamper og reiste mandag kveld til Marikollen for å klå et Rælingen lag som lå helt nederst på tabellen med kun ett poeng. Lagene står med tre seiere hver de siste sju interne oppgjørene, men R&Å har gått på et par skikkelige smeller på Marikollen, og kun vunnet en av de fire siste oppgjørene på bortebane. I fjor våres vant Rælingen 1-0 etter en scoring like før slutt.

Målløst til pause

De for kvelden hvitkledde fra Årnes var toneangivende fra start og kom til flere brukbare målsjanser de første 45 minuttene. Lasse Holum Hansen var farlig frempå et par ganger og Magnus Krefting traff stolpen. Ballen ville imidlertid ikke inn i nota. Helt på slutten av første omgang feide Patrick Elvethun Hansen i vei en kanon som hadde perfekt retning, men Atle Wilhelmsen i Rælingen buret var helt oppe i vinkelen og reddet ballen fra å gå inn.

Trives best på bortebane

Det var stillingskrig de ti første minuttene av andre omgangen før R&Å på nytt tok tak i kampen. Like før kampen passerte timen spilt vartet bortelaget opp med et godt angrep der Lasse Holum Hansen fant Marius Preber med 45 graders pasning, som ekspederte ballen kontant i mål.

Eirik Sannum og Rælingen slo tilbake og utlignet til 1-1 etter 73 minutter. Gjestene svarte umiddelbart. En lang ball fra Jonas Eng endte hos Marius Preber, som vendte bort sin oppasser og satte ballen i mål. Den notoriske goalgetteren ser ut til å ha funnet tilbake målformen, og står med tre mål på de to siste matchene.  Preber var veldig nærme hattrick, men to mål holdt til å hjelpe R&Å til sesongens tredje strake borteseier.

R&Å skriver følgende på sin twitterkonto rett etter kampslutt:

• 1-2, slutt! Vinner en slitekamp med blant annet to ut med krampe. Takk for kampen Rælingen og lykke til videre.

Rælingen skriver følgende på sin facebookside:

• Vi går på et nytt hjemmetap mot Raumnes&Årnes i en kamp der forskjellen er at de er effektive foran mål. Eirik Sannum utlignet midtveis i andre omgang, men de hvite tar med seg alle poengene når de scorer på en vellykket overgang mot tampen. Dette sitter i pæra og ikke i beina. Vi er trygge på at dette vil snu!

Neste match for R&Å er søndag 5.mai, hjemme mot Kløfta

R&Å stilte med følgende lag: Joakim Foreaux, Jesper Aaserud, Simen Petersen, Stian Linderoth-Jensen, Patrik Elvethun Hansen, Magnus Krefting, Ole Elias Jacobsen, Marius Solhaug, Lasse Holum Hansen, Marius Preber og Petter Hanekamphaug.

Benyttede innbyttere: Mads Elvethun Hansen, Thomas Buseth og Jonas Eng.