Martin Skolbekken scoret da Norge tok sin andre strake seier

Det var en spent Martin Skolbekken som snakket med Nesfotballen en drøy time før han skulle få sin offisielle debut i VM-kampen mot Slovakia. Han konstaterte at det var godt å ha tilbake den fine vanlige nervøsiteten, som han hadde da han tidligere spilte fotball.

Debuterte med seier og en meget viktig scoring

Norge fikk en pangstart på oppgjøret med scoring allerede etter et par minutter. Slovakia ville imidlertid også være med på dansen og midtveis i perioden satte de inn utligningsmålet. Omgangen så ut til å renne ut i 1-1, men få minutter før første periode var over dukket Skogbygdas store sønn, Martin Skolbekken, opp og sendte Norge opp i 2-1. Alt var som det skulle være, men nok en gang kom Slovakia tilbake, og etter to perioder stod det 2-2. Det ble en meget spennende siste periode, men mot slutten av kampen presset Norge på og etter 38 minutter var de både heldig og dyktige og fikk satt den nødvendige pucken i goalen bak den Slovakiske keeperen. Dermed kunne Martin og resten av lagkompisene slippe jubelen løs.

At det var en litt i overkant spennende match, kom godt til syne da den engelske kommentatoren ropte ut følgende like før slutt.

“How much drama is left”

Da vi snakket med Skolbekken etter matchen så hadde han fremdeles ikke landet helt etter den syke opplevelsen med seier og mål i sin første offisielle kamp, og det i et VM. Vi snakker ikke om en liten turnering mellom et par lokale lag på Skogbygda stadion, her snakker vi mål i VERDENSMESTERSKAP

• Det var vilt å få en scoring i debuten, så ikke for meg det før kampen, forteller en oppglødd 26-åring til Nesfotballen etter kampslutt.

Hvordan er du fornøyd med lagets og din egen innsats?

• Vi prøvde å ha god struktur defensivt, samt få kampen i vårt spor. Føler jeg kom mer og mer med i spillet og forståelsen blir bare bedre og bedre. Det hjelper veldig å ha gode medspillere rundt seg som klarer å gjøre andre bedre. Alt i alt kjempefornøyd med starten på dette VM. Vi er i rute etter to kamper og fem poeng.

Neste match er mot Russland, som har feid all motstand av banen i sine innledende kamper. Hvordan ser du på den matchen?

• Vi vet ikke helt hvordan Russland er, siden de har vært utestengt for doping. Men de pleier å være et veldig godt lag. Så vi får legge en slagplan og følge den til punkt og prikke og få et bra resultat.

Hva er målsetningen for turneringen?

• Vi hadde kvartfinale som delmål på veien til en semifinale og kvale oss til en OL plass. Vi er allerede klare for kvartfinale før møtet med Russland, så hvem vi møter i en kvartfinale spiller ingen rolle. Vi tar en match av gangen og gjør vært beste for å gå enda lenger i turneringen, sier en optimistisk Martin Skolbekken avslutningsvis til Nesfotballen.