Mattis Sjøli endte topp 25 på dagens 50 km i NM

Mattis Sjøli med strålene 25.plass

Del 1 av NM i Harstad ble avsluttet i dag med 50 km fri teknikk. Det var flere store favoritter, men det var en dark horse ved navn Andreas Fjorden Ree som gikk til topps med tiden 2:05:58,3. Han var 28 sekunder foran Hans Christer Holund og 2 minutter og 30 sekunder foran Iver Tidheim Andersen på tredje plass.

Best av nesbuene ble Mattis Sjøli fra Halmsås & Omegn med en strålende 25.plass. Han gikk et meget jevnt løp og lå hele tiden mellom nr 33. og 28. plass, men avsluttet godt og endte til slutt på 25.plass. Han gikk på tiden 2:26:11,5 og var med det 13 minutter og 18 sekunder bak vinneren.

Sondre Bjørkeng Pedersen gikk inn til en sterk 62.plass på sin første 50 km

Nes Ski hadde med tre løpere og best av de  ble Sondre Bjørkeng Pedersen som gikk inn til en sterk 62.plass med tiden 2:27:54,1. Med den tiden var han 21 minutter og 56 sekunder bak vinneren. Philip Drivenes og Filip Glittenberg gikk inn til henholdsvis 79. og 80.plass. Disse fullførte med tidene 2:50:10,0 (Drivenes) og 2:51:14,5 (Glittenberg).

Dette var første gangen noen av Nes Ski-løperne gikk en 50 km og de fullførte løpet til 20 i stil.