Morsomt lokaloppgjør mellom SIF og Hvam 2

Treningskamp Skogbygda mot Hvam 2  3-3 (1-0)

Skogbygda-stallen er i år større enn den har vært på mange år. Lørdag testet 8.divisjonslaget formen mot Hvam 2, som i år debuterer i 9.divisjon. Skogbygda stilte med nesten to lag og delte laget mer eller mindre på midten slik at alle fikk en omgang hver. Hvam på sin side stilte med en meget ung tropp, ispedd noen veteraner til å styre skuta.

Jan Niklas Hagen headet SIF i ledelsen

Det ble en morsom og underholdende kamp de fremmøtte fikk se da lagene braket sammen på Funnefoss kunstgress lørdag. Skogbygda kom best i gang og det tok ikke mange minuttene før Kasper Aanerud testet skuddfoten. Noen minutter senere tok Annerud på seg servitørrollen og serverte et nydelig innlegg inn foran mål hvor Jan Niklas Hagen kom i hundre og headet ballen knallhardt i nettmaskene. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag kom til gode målsjanser, men etter de første 45 minuttene var det Skogbygda som kunne gå i garderoben med 1-0 ledelse.

SIF økte til 3-0 midtveis i andre omgang

Etter sidebytte ble det fyr i teltet. Bade Marius Hansen og Henning Torgnesskar ble spilt alene gjennom mot SIF-keeper Tore Høgda, men ingen av de klarte å sette ballen i nettmaskene. Etter et kvarter spill feide Tor Erik Tømmerbakk av et langskudd som lurte Hvams sisteskanse og trillet inn i mål.  Noen minutter senere økte samme spiller til 3-0, etter fint forarbeid av Markus Sæter.

Hvam hentet opp SIFs tremålsledelse

Mange trodde nå at seieren var i boks, men Hvam-gutta hadde på ingen måte gitt opp. Etter en halvtimes spill kom Alexander Persvangen seg fri på venstrekanten og satte ballen nede i motsatt hjørne. Dette ga de gule og svarte blod på tann og tre minutter senere reduserte de til 3-2. Hvam fortsatte å gønne på, og med få  minutter igjen å spille så ble Marius Hansen spilt igjennom. Han dro seg forbi Høgda i SIF-buret og trillet ballen kontrollert over målstreken. Dermed hadde Hvam 2 hentet opp Skogbygda sin tremålsledelse og utlignet til 3-3.

Marius Hansen utligner til 3-3

Tømmerbakk fikk sjansen til å score sitt tredje mål fra straffemerket, men….

Spenningen var ikke over, for i kampens siste minutt pekte dommeren på straffemerket etter en takling inne i Hvam boksen. Med det som skulle vise seg å bli kampens siste spark på ballen, satte Tor Erik Tømmerbakk straffesparket på feil side av stolpen. Dermed endte lokaloppgjøret mellom Skogbygda og Hvam 2 3-3.