Nes Ik avsluttet 2023 med sin femte strake seier

Bildet er av Ole Marius Bjørnslett, Carl-Johan Sparf, Daniel Donborn

Nordstrand – Nes 1-7 (0-0,0-5,1-2)

Siste kamp for Nes ble spilt borte mot Norstrand søndag kveld. Ett lag de ikke visste så mye om, men på papiret har de en god stall. Derfor var det også forventet en kamp med høyt tempo fra start. Men med forfall fra Patrick Wikstrand, Oscar Lantz og Haakon Ingvaldsen, måtte Nes-gutta være taktiske for å dra dette hjem.

Nes IK-trener Terje Kristiansen forteller at Nes ble presset hardt bakover i første periode og tilbrakte derfor mye tid i egen sone. Nordstrand hadde spillet og gjestene ble hengende litt etter og endte også opp med 3×2 minutter i utvisningsboksen. Selv om hjemmelaget presset, så kom de ikke til mange store sjanser, og de gangene det skjedde så stod Jonas Breivik bakerst og tok det som kom. Keeperen leverte nok en god kamp og gjorde sitt til at det stod 0-0 etter en periode.

• Før andre periode ble vi enige om å gjøre det litt enklere i egen sone. Samtidig fikk vi litt mere strekk i Nordstrand- laget, som gjorde at vi kom bra inn i kampen. Allerede etter 40 sekunder satte Daniel Donborn 0-1 scoringen. Etter dette var det vi som tok over føringen. Dessverre begynte Nordstrand å spille ganske stygt. Vi gikk etter hvert opp til 0-4, og like etter det ble Thomas Petterson tacklet stygt foran Nordstrand målet, med det som resultat at Nordstrand-spilleren endte opp med matchstraff.
  • Det gikk heldigvis bra med Thomas, som også la på til 0-5 tre minutter senere. Andre periode bar også den preg av mye rot (også fra hoveddommer) og en annullert en scoring for Nes dessverre.
  • Før 3 periode visste vi at Nordstrand kom til å fortsette med å gå etter kropp, noe som resulterte i at de pådro seg flere fortjente 2 minutters utvisninger. Vi kontrollerte kampen og la på til både 0-6 og 0-7 før Nordstrand fikk ett trøstemål rett før slutt.
  • Det var en deilig seier og vi står nå med full pott på alle kamper så langt. Nå venter Borg, hjemme 7 januar kl 18.00, som vi antar er beste laget i serien i år, etter resultater så langt, sier en fornøyd Nes Ik-trener avslutningsvis til Nesfotballen med noe attåt.

BB: Daniel Donborn

Laget: Keeper: Jonas Breivik, Emilie Ilseng Kristiansen

Spillere: Daniel Donborn, Bjørn Sverre Liknes Østby, Bendik Halvorsen Bergan, Thomas Petterson, Carl-Johan Sparf, Jørgen Arnesen, Joakim Sandvold, Simen Knutsen, Mattis Karlsen, Michal Srogoncik, Ole Maris Bjørnslett, Dan Mahias Randem-Svendsen

0-1 Daniel Donborn (Carl-Johan Sparf)

0-2 Bjørn Sverre Liknes Østby (Ole Marius Bjørnslett, Thomas Petterson)

0-3 Bjørnslett (Donborn, Petterson)