Nesbu har signert proffkontrakt med LSK

Lillestrøm-keeperen Jørgen Sveinhaug har signert proffkontrakt med klubben. 18-åringen har signert en avtale ut 2022.

Jørgen Sveinhaug er keeper som startet å spille fotball i Hvam før han senere gikk til samarbeidsklubben Team Nes. Gikk videre til LSK i 2018, hvor han imponerte såpass at han som 15-åring fikk sin debut for rekruttlaget i Norsk Tipping-ligaen. Året etter ble det ytterligere noen kamper for rekruttlaget, før han i 2020 fikk noen kamper på benken i OBOS-ligaen.

Allerede på onsdag spiller Sveinhaug sin første kamp som fotballproff. LSK har kunngjort at 18-åringen vokter buret i klubbens veldedighetskamp mot Gjerdrum.

– Det er selvfølgelig stort. Jeg har vært i Lillestrøm i snart fire år, og dette har vært drømmen siden jeg kom hit. Jeg har trent med A-laget i tre måneder, og det er jo et helt annet nivå enn på juniorlaget, men jeg har følt at jeg har tatt steg, sier keeperen til Lillestrøms hjemmeside.

Sveinhaug også spilt sju seriekamper for LSK 2 i Norsk Tipping-ligaen men har i tillegg mange kamper på benken i årets Eliteserie.

LSK skriver følgende på sin hjemmeside

– En stor dag for akademiet – som det alltid er når en ung spiller skriver sin første proffkontrakt. Jørgen er et produkt av det gode keeperarbeidet til Jon Knudsen og Eirik Arildset, og har hatt en veldig fin utvikling over tid, sier Toni Ordinas.

Nes-gutten – som kom fra Hvam som 14-åring – har allerede trent mye med A-laget, og har også fått flere kamper på reservebenken i Eliteserien denne sesongen.

– Det er selvfølgelig stort. Jeg har vært i Lillestrøm i snart fire år, og dette har vært drømmen siden jeg kom hit. Jeg har trent med A-laget i tre måneder, og det er jo et helt annet nivå enn på juniorlaget, men jeg har følt at jeg har tatt steg, sier Jørgen Sveinhaug.

2003-modellen, som har fortsatt har halvannet år igjen som juniorkeeper, skal stå i mål for LSKs A-lag i veldedighetskampen mot Gjerdrum onsdag.

– Jeg håper jo at jeg etter hvert kan ta opp kampen med Mads. Men nå handler det først og fremst å utvikle seg best mulig i tiden som kommer, sier den unge keeperen som nylig fylte 18 år.

– Og det må jo være veldig inspirerende å se andre spillere fra akademiet får sjansen på A-laget?

– Ja, det er en stor inspirasjon for oss alle. Det å se hvordan for eksempel Eskil (Edh) tar Eliteserien med storm, er veldig gøy, svarer Sveinhaug.

– Det er stor konkurranse også blant keeperne i Lillestrøm, men det er slik det skal være. Vi håper at Jørgen skal bli den neste som skal kjempe om å stå i mål på A-laget. Før sa folk at man måtte ha ville og litt gærne keepere, men nå handler det om å ha rolige keepere. Og det er Jørgen. En god, rolig og avbalansert keeper som ikke blir stresset – og som er god med beina, sier Toni Ordinas.

– Jeg er veldig fornøyd med det keeperteamet vi har både i klubben og på Wang. Det er en rød tråd i alt keeperarbeidet som gjøres, sier Jørgen Sveinhaug.

– Vi samarbeider alle veldig godt på keeperbiten, både Wang, akademiet og A-laget, sier Toni Ordinas.

 

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg