NM-gull til Hilde Johansen i Bislett 24-timer

Hilde Joahnsen

(Foto hentet fra Johansen sin facebookside)

Hilde Johansen fra Haga stilte i helgen til start på Bislett 24-timer. Et løp hvor man løper 24 timer i strekk i en bane på 546 meter. Som forberedelse til løpet gjennomførte hun en monsteruke med 250 kilometer for å være fysisk og mentalt forberedt for det ekstreme ultraløpet.

Det er 13.gangen at Bislett 24-timer ble arrangert, og det er utvilsomt et populært løp, for de 160 plassene ble utsolgt på litt over ett døgn.

Kondis.no beskriver løpet på følgende måte:24-timersløp er ultradistansen for de godt voksne løperne. Det er mentalt svært tøft med slik monoton løping på en bane i 24 timer, og her nytter det ikke å rase ut i maratonfart.

Løp 182 km på et døgn

Hilde Johansen representerer Romerike Ultraløperklubb. Etter et døgn og 334 runder kunne hun til slutt titulere seg som norgesmester i klassen veteraner 45-49 år. Antall runder tilsvarer 182, 404 km.

Dette ga henne en 6.plass totalt blant 49 de kvinnene som deltok i løpet. Best av damene var Therese Falk, også hun fra Romerike Ultraløperklubb, med hele 429 runder. Det var i særklasse best blant damene, men det som kanskje er mest imponerende er at det kun var to herrer som løp lengre enn henne. Best av herrene var svenske Torbjørn Gyllebring med 450 runder.

Totalt endte Hilde Johansen på 23.plass av 160 løpere. En meget sterk prestasjon av den løpsivrige ultraløperen fra Haga.