Norge klare for kvartfinalen, tross stortap mot Russland

Martin Skolbekken

Martin Skolbekken og Norge tapte stort mot Russland

Norge – Russland 1-18 (1-8, 0-0,0-10)

Martin Skolbakken og Norge fikk så hatten passet av et meget aggressivt og velspillende Russland. Kommentatorene var raskt frempå med å kommentere at det så ut som nordmennene fremdeles var på hotellet da kampen var tre minutter gammel. Da stod det allerede 0-3 i favør Russland. I første periode var det kattens lek med halvdød mus. 0-3 ble til 0-6 før Norge fikk sitt trøstemål. Riktignok et meget godt skudd fra langt hold. Etter første periode stod det 1-8 til puljevinneren, etter en omgang som må ha blitt oppfattet som et mareritt fra start til slutt for Norge.

Pausen ble brukt godt av de norske lederne, for det var et helt annet lag som inntok inntok rinken i andre periode. Norge lå godt samlet i gryta foran eget bur, vant flere dueller og hindret hindret Russland fra å komme til de store målsjansene. Rett og slett en imponerende periode hvor Norge.

I tredje periode satte Russland på turboen, fintet og leverte tekniske lekkerbiskener man sjelden ser. Det var rett og slett klasseforskjell på lagene. Målene rant inn som perler på en snor, samtidig som Norge ga mer og mer opp. Til slutt hadde de puttet til sammen 18 pucker målvakten til Norge.

Til tross for tapet mot Russland, ble Norge nr 2 i pulja, og er med det klare for onsdagens kvartfinale. Der møter de nr 3 i  den andre pulja, som enten blir USA eller Sør-Korea. Begge står med like mange poeng og møtes i den siste puljekampen. USA er klare favoritter til å ta 2.plassen, som igjen betyr at det ligger an til at Norge møter Sør-Korea til kvartfinale onsdag 23. juni kl 17:30