Norge og Martin Skolbekken med viktig seier over Sverige

Para Ishockey kvalifisering til OL i Beijing 2022

Norge – Sverige  4-1  (2-0, 0-0,2-1)

Norge med Martin Skolbekken på laget fikk en knallstart på kvalifiseringsturneringen til Beijing 2022 med 2-0 seier over Japan fredag. Dessverre klarte ikke laget å følge opp den gode matchen mot Tyskland, som de tapte 2-6 etter å ha hentet opp 0-2 i andre perioden.

I den tredje kampen på tre dager møtte de erkerival Sverige. En kamp som det var meget viktig å vinne for å holde liv i drømmen om å kvalifisere seg til OL i Beijing neste år.

Norge startet kampen veldig bra og ledet 2-0 etter første periode. Morten Værnes ga laget en drømmestart med scoring før det var spilt to minutter, mens Ola Bye Øiseth fulgte opp med å doble ledelsen etter ti minutter.

Vår mann, Martin Skolbekken, måtte ta turen i utvisningsboksen da Norge fikk to minutters lagstraff for å ha vært en mann mer på bane i andre periode. Svenskene klarte ikke å utnytte overtallet og perioden ebbet ut uten scoringer.

Satte den siste og avgjørende scoringen i tomt bur

Norge og Loyd Remi Solberg økte til 3-0 få minutter ut i siste perioden. Den godeste Skolbekken var het på grøten og fikk en ny to minutter (interference = takling av spiller uten puck) i den tredje perioden. Sverige utnyttet overtallsspillet 5 mot 4 med å redusere til 3-1. Da tok Sverige ut målvakten og kjørte med en utespiller ekstra. Med det som håp å kunne redusere nok en gang, men i stedet så økte Audun Bakke Norges ledelse til 4-1 med et langskudd i det tomme buret. Dette klarte ikke Sverige å svare på og Norge kunne til slutt juble for en fortjent 4-1 seier.

Etter tre kamper står Norge med to seiere og ett tap

I morgen er det hviledag etter tre kamper på tre dager.  Neste kamp er tirsdag mot Slovakia

Norge møter Italia, Slovakia, Tyskland, Sverige og Japan, og de to beste av de seks nasjonene kvalifiserer seg til Beijing 2022.

0-2 JAP v NOR
2-6 NOR v GER
4-1 NOR v SWE
29.11.21 Hviledag
30.11.21 kl 15:00 – SVK v NOR
01.12.21 kl 11:30 – NOR v ITA

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg