Norsk Tipping-ligaen avd 1. Vi presenterer Gjelleråsen

Gjelleråsen holder til på Li kunstgress, men et ras i fjor gjorde sitt til at de verken fikk trent eller spilt kamper på egen hjemmebane i store deler av høstsesongen. Nå er imidlertid alt på stell og Ørjan Heiberg sine disipler er å regne som en outsider bak de tre største favorittene, Elverum, Lørenskog og Gjøvik-Lyn. Laget har mistet toppscorer Marcus Kaasa, pluss et par andre, men har også hentet inn forsterkninger som gjør at de stiller omtrent likt som fjoråret. 2019-sesongen endte med tidenes beste plassering i form av 3.plass.

Gjelleråsen har vært i en berg og dalbane de ti siste sesongene. I 2009 rykket de opp til 3.divisjon, og alt lå til rette for gode tider for den forholdsvis store klubben, sett i antall medlemmer. I stedet gikk man på to rake nedrykk. Heldigvis klarte man å ta 2.plassen og rykke opp fra en meget jevn 5.divisjon i 2012. Holdt plassen så vidt året etter, før man i 2014 tok en sterk 3.plass i 4.div.

For fem år siden, i 2015, holdt man plassen på målforskjell. Det gjorde sitt til at ledelsen i Gjelleråsen fikk en vekker og de bestemte seg for å gjøre ord om til handling. Det viktigste grepet var å hente inn en veletablert trener i Bent Inge Johnsen. Tidligere toppspiller, assistent i Bodø/Glimt og hovedtrener for bl.a Eidsvold Turn.

Året etter vant de 4.div, men ingen lag rykket opp. Fundamentet var likevel på plass og laget klarte å kopiere bedriften i 2017. I sin første sesong i 3.div på åtte år, endte laget i 2018 på 6.plass. Laget mistet sin trener, men hentet inn en ny og ambisiøs trener i Ørjan Heiberg fra FUVO. Med han ved roret klinket Gjelleråsen til med sin beste plassering i 3.divisjon

Vi har tatt en prat med lagets trener, Ørjan Heiberg og hørt hvordan han ser på 2020-sesongen.

 • Vi har hatt en liten utfordring i og med at hjemmebanen vår har vært stengt i hele vinter, men vi har hatt mange på trening og fikk trent godt før koronaen slo til. Er som alle andre spent på hvordan laget vil stå frem etter 3 mnd uten full kontakt.

Heiberg sier til Nesfotballen at man ikke har snakket internt om målsetning, men klubben ønsker å spille i PostNord i 2020

Gjelleråsen rakk å spille fem treningskamper mot god motstand,  4-1 seier over PostNord-laget Eidsvold Turn lukter det svidd av.

Treningskamper:

Ullern – GIF 3-2

Eidsvold Turn – GIF 1-4

Skeid – GIF 2-1

GIF – Hønefoss 2-1

Grorud 2 – GIF 2-3

Hvem tror du vil kjempe i toppen av tabellen og hvem vil slite i bunnen?

 • Naturlig med Elverum og Lørenskog som favoritter. I tillegg er Gjøvik-Lyn og Nybergsund to klubber med store ressurser. Hvem som kommer til å få det tøffest er vanskelig å si. Hvordan prioriterer 2.lagene er ett av spørsmålene som blir viktig her.

Hvilken spiller hos dere selv har du størst forventning til å årets sesong?

 • Jeg forventer mye av alle. I vår unge tropp er det vanskelig å peke ut bare en. Vi har flere som bør levere bra i år, slå treneren fast.

Hvem i laget tror du vil ta størst steg i løpet av året?

 • Her finnes det også mange gode kandidater. Vi har mange unge lokale gutter som kan og vil ta kjempesteg i år.

Gjelleråsen har mistet fjorårets toppscorer Markus Kaasa (12 mål) til Bærum, men Heiberg har stor tro på at nykommeren fra Skeid, Mostafa Hassan vil ta over den stafettpinnen. Når det gjelder toppscorer i avdelingen så har han størst tro på Magnus Solum(Elverum) og Rocky Lekaj (Gjøvik-Lyn)

Hva er lagets sterkeste side?

 • Fin gjeng og god treningskultur, slår Gjelleråsen-trener Ørjan Heiberg fast ovenfor Nesfotballen.

Spillere inn: Edvard Vestby (Råde), Mustafa Hassan Ahmad (Skeid) og Preben Menken(egen jr stall)Johannes Grødtlien (Strømmen), Marius Pande,Vetle Røhne Nilsen (LSK)

Spillere ut: Fredrik Hauffen, Clement Twizere (Strømmen), Markus Kaasa (Bærum), Abdel Hedi Ali (Bærum), Stian Sandberg (Skjetten), Arber Fera (Årvoll)

 

Stallen

Keepere: Petter Karlsen

Forsvarsspillere: Thomas Ryden, William Berg, Trym Kyvåg, Thomas Normann, Kevin Johansen, Simen Vestgården, Joachim Hicks, Edvard Vestby (Fra Råde),

Midtbanespillere: Renato Ziko, Eirik Steine, Joakim Hjelkerud, Michael Lindviksmoen, Strahinja Latkovic, Walid Khris, Bendik Svensbråten (Fra Gran), Preben Menken (Opp fra jr-laget),

Angripere: Emil Åkvåg, Ola Vestreng, Adrian Kristiansen, Kristian Bjørndalen, Mustafa Hassan Ahmad (fra Skeid)

 

Hjemmeside/Facebook/Twitter

https://gjellerasen-if.spoortz.no/portal/theme/organization/main.do?siteId=289&setSportId=1

https://www.facebook.com/groups/219669988390134/

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg