Norsk Tipping-ligaen avd 1. Vi presenterer KIL 2

Reddet plassen på målforskjell i 2019

Kongsvinger sitt A-lag endte i fjor på 5.plass i OBOS-ligaen og er også i år en utfordrer til topp 6.plass, som gir kvalifisering til Eliteserien. Klubben er stiftet så tidlig som i 1982 og spiller sine kamper på Gjemselund stadion. De hadde sin storhetstid på 1980- og 1990-tallet med 17 strake sesonger på øverste nivå. Var i en periode nede på nivå tre, men har nå etablert seg på øvre halvdel i OBOS-ligaen.

Litt opp og ned de ti siste sesongene, men aldri vært et topplag i 3.divisjon

Kongsvinger 2 har vaket mellom 3. og 4.divisjon de ti siste årene. Som best har man en 5.plass fra 2010 og en 6.plass fra 2011. Resten av årene har vært en kamp for tilværelsen i 3.divisjon, men med to nedrykk og to opprykk som fasit. Laget rykket første gang ned i 2013, men rykket rett opp igjen året etter. I 2016 endte laget fra skogene på 10.plass, noe som gjorde sitt til at de nok en gang måtte ta den tunge veien ned i 4.divisjon. Denne gangen klarte de ikke rykke opp i første forsøk, men måtte ha to. I 2018 knep de første plassen foran Lillehammer og var igjen klare for 3.divisjon. Med 30 poeng i 2019 endte laget på 11.plass og reddet med det plassen på målforskjell.

Vi har snakket med lagets to trenere, Johan Wennberg og Erik Gusterud for å høre hvordan ståa er i klubben. Disse kan fortelle at KIL 2 består av de fremste juniorspillerne i KIL Toppfoptball som har egen treningsgruppe som også består av en og annen overårig. Kamptroppen vil bli en kombinasjon fra denne treningsgruppen sammen med bidrag fra A-laget.

Målet er å holde plassen

Målsetningen for laget er å holde plassen i divisjonen og utvikle spillere til A-laget. Sett ut fra de to treningskampene så ser det lyst ut. Laget klinket til med 1-0 seier over Nybergsund og hele 5-1 seier over FUVO like før koronaen satte en stopper for videre spill.

I motsetning til mange av konkurrentene får stort sett alle KIL2 spillerne trent med full kontakt. Det gir laget en stor fordel da første lagene i avdelingen fremdeles venter på tillatelse.

Johan Wennberg er klar på at han ser Elverum og Lørenskog som de to fremste til å kjempe om opprykk, men har ingen formening om hvem som vil slite i bunnen.

Hvilken spiller hos dere har du størst forventning til i årets sesong?

 • Har høye forventninger til alle våre spillere, men er sikker på at spillere som Jesper Grundt og Sebastian Fjose Berg kommer til å ha en veldig fin sesong

Hvem i laget tror du vil ta størst steg fremover i løpet av året?

 • Har tro på at Jesper Holt og Oliver Sandberg vil ta store steg i løpet av 2020

Hvem tror du blir toppscorer i avdelingen og hvem tror du blir lagets?

 • Magnus Solum hos Elverum er en god kandidat til å bli toppscorer i avdelingen. Når det gjelder eget lag så har jeg tro på enten Magnus Soleng eller Sondre Løvberg

Helt til slutt, hva er lagets sterkeste side?

 • Mentalitet

Stallen består for det meste av NTG-gutter + noen overårige. Til kamper kommer det ned noen fra A-stallen.

hjemmeside/Facebookside
KIL.no

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg