Norsk Tippping-ligaen avd 1. Presentasjon av Brumunddal Fotball

Vi i Nesfotballen har tenkt å følge Norsk Tipping-ligaen avd 1 ganske tett i løpet av d månedene fotballserien vil være i 2020. Vi har i lang tid prøvd å få tilbakemeldinger på våre spørsmål fra alle lagene, men dessverre så er det flere lag som fremdeles ikke har svart på vår henvendelse. Vi velger allikevel å legge ut litt info fra de klubbene vi har fått tilbakemeldinger fra. Så får vi håpe noen av de andre klubbene ser dette og sender oss litt informasjon 😊

De fleste klubbene svarte for en god stund siden, så ting kan ha forandret seg, men litt info er bedre enn ikke noe info.

Vemund Brekke Skard går inn i sin tredje sesong som hovedtrener.Jørn Vegar Jonsdal fortsetter som assistenttrener og Morten Svalstad blir med videre som assistenttrener med hovedansvaret for keeperne.

Info fra Brumunddal

Først ut er Brumunddal-trener Vemund Brekke Strand

Brumunddal ble stiftet i 1905 og feirer i år 115 år. Klubben er en av de største klubbene i Indre Østland Fotballkrets med over 900 medlemmer. A-laget har de siste sesongene vekslet mellom å spille i 2. og 3.divisjon. Vant 3.div i 2013 og endte på 9. og 8. plass de to første sesongene, før de iu 2016 endte på en meget sterk 4.plass i PostNord-ligaen. Dessverre endte 2017-sesonen med nedrykk. I 2018 endte de på 4.plass, mens de i fjor måtte nøye seg med en 7.plass i Norsk Tipping-ligaen.

Nåværende trener Vemund Brekke Skard, var proff i England i 2005 og 2006 og fikk blant annet med seg tre kamper det Ipswich Town

Laget spiller kampene sine på SH-banen kunstgress

Hvordan har oppladningen til årets sesong vært?

 • Oppladningen gikk ok fram til koronatiltakene «trådde i kraft», men vi har fått lite kamptrening med tilnærmet toppet 11ér.
 • Vi har prøvd å redusere belastningen fra fotballspill noe og brukt litt mer fellestid på forskjellig fysisk trening (Kortet ned noen fotballøkter og kjørt noe felles styrketrening bl. a), siden vi de to siste årene har hatt veldig mye skader i oppkjøringen. Dette har fungert ok, men vi har allikevel hatt en god del «smårusk» blant enkelte spillere og noen spillere med langtidssakder som har påvirket treningskvaliteten i perioder.

Før koronaen slo til rakk laget å spille fire treningskamper:

HamKam G19 4-4

Nybergsund 1-3

Gjøvik Lyn 1-1

Elverum 1-3

Treneren forteller at laget ikke har satt seg et konkret mål om plassering på tabellen, men de har en klar målsetning om å gjennomføre en stabilt bedre sesong enn de to siste årene. Det betyr spesielt at laget må starte bedre enn i 2018 og 2019, hvor de gikk 7 kamper + før første seier. Samt at de må variere mindre i løpet av kamper og mellom kamper, og at de blir mer solide i de periodene der spillet ikke fungerer så godt som ønsker. Klarer de det, så er treneren sikker på at de ender ganske høyt på tabellen, men med mange nye lag i serien er det foreløpig vanskelig å vurdere eget nivå opp imot motstanderne, sier en optimistisk Vemund Brekke Strand til Nesfotballen.

Hvem tror du vil kjempe i toppen av tabellen?

 • Forventer at Elverum, Gjøvik Lyn og Lørenskog havner høyt på tabellen.

Hvem tror du vil slite i bunnen av tabellen?

 • Litt vanskelig å si, men tror i alle fall at noen av 2.lageen vil havne et stykke ned på tabellen, og da er det naturlig å tenke at det kan være Grorud 2, Raufoss 2, Kongsvinger 2 og Ull/kisa 2 heller enn LSK 2. Vi kommer nok helt klart til å fokusere mest på oss selv. Erfaringene våre fra de siste årene er at nivået er ganske jevnt, kanskje utenom 2-3 lag, og en god start/evt. Noen nysigneringer i løpet av sesongen, kan bety veldig mye for om man kan henge med på øvre halvdel eller slite i bunnen.

Når det gjelder spillere han har størst forventning til i årets sesong så er han klar på at spillere som Eivind Strand Osmo, Jonas Jensbak Nysæter og Sigurd Almstrand tar videre, at Markus Haave Andersen bygger videre på forrige sesong og at Davod Arzani (på lån fra HamKam) viser hvorfor han er i en obosligastall. Og så blir de mest rutinerte med Joachim Svendsberget, Anders Ludvigsen, Christoffer Solkbakken og Gaute Granmo veldig viktige for laget.

Han har også stor tro på at de tre førstnevnte, dvs Eivind Strand Osmo, Jonas Jensbak Nysæter og Sigurd Almstrand, samt Henrik Thorkildsen og Jørgen Nybø er de som kommer til å ta størst steg videre i løpet av sesongen.

Hvem tror du blir toppscorer i avdelingen og hvem hos dere kommer til å putte flest?

 • Tipper Rocky Leckay, Gjøvik Lyn, kommer til å score veldig mye mål. Hos oss håper jeg at Markus Haave Andersen bygger videre på fjoråret og igjen scorer tosifret antall mål. Ellers bør Gaute Granmo score en del mål hvis vi lykkes med spillet vårt i tilstrekkelig grad.

Hva er lagets sterkeste side?

 • Vi håper og tror at vi får et lag som er godt trent, har stor forflytningskvalitet og hastighet, har et godt grunnspill og fremstår solide, samtidig som vi kan score mål på forskjellige måter. Hvis vi klarer å ha en ganske skadefri tropp vil vi også ha mange ulike spillertyper i enkelte posisjoner og vil slik sett kunne angripe kamper på forskjellige måter.

Spillere inn: Henrik Thorkildsen, Davod Arzani (lån fra HamKam), Håkon Kveseth, Cristoffer Snekkervik, Erik Botten Breum (egen stall), Amandus Skog og Bawi Tin Thang Mang

Spillere ut: Rune Pettersen, Mikkel Gran Frankmo og Øystein Stai.

Hva er deres tabelltips?

 • Velger å ikke skrive et tabelltips. Jmfr. det jeg skrev tidligere, så har vi litt for dårlig oversikt foreløpig til at det er noe poeng. Men forventer, som sagt, at Gjøvik Lyn, Elverum og Lørenskog blir å finne i toppen.

Her står dere fritt til å fortelle litt om klubben. Alt er av interesse 😊

 • Ikke så mye å melde ellers. Brumunddal Fotball er en klubb som har gått igjennom noen tøffe år økonomisk (så får vi se hvordan det blir etter disse Koronatider), noe som har påvirket kvaliteten på klubbens a-lag de senere sesongene. Men vi har en fin gruppe med unge, lokale spillere som vi håper og tror kan ha en bra utvikling gjennom sesongen. Så får vi se når vi kommer igang med seriespill, og hvor lang denne sesongen til slutt blir, sier Brumunddal-trener Vemund Brekke Strand til Nesfotballen

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg