Ole Skoglund. En ildsjel og dugnadskonge fyller 67 år

Foto er fra dagens økt på Funnefoss stadion. Fra venstre ser vi Ole Skoglund, Martin Skoglund og gjemt bak titter Tommy Grønvold frem.

Hvis du ikke veit hva dugnad er, eller hva det går ut på, slå opp i ordboken under navnet Ole Skoglund. Der finner du selve symbolet på en ildsjel og dugnadskonge.

Ole er ikke først og fremst kjent for sine bravader på fotballbanen, men du verden for noen bravader utenfor banen. 3 år som styremedlem og varamedlem til styret, oppmann og materialforvalter i en årrekke på 70- og 80-tallet og da A-laget manglet oppmenn vinteren 2006 tok han på seg turene til treningene på Eidsvoll kunstgress også. Han var også oppmann i samarbeidsklubben Nes Fotballklubb.

Ole Skoglund var aktiv på håndballbanen for FUVO på 1970-tallet og fikk også notert en a-kamp for fotballlaget. Det skjedde 16.juni 1973, borte mot Setskog. Til tross for at den da 20 år gamle gutten gjorde en hederlig innsats, endte kampen med 4-0 tap.

I mange år hadde han æren for en av de flotteste banene på Østlandet og selv Solskjær har nytt godt av mannens grønne fingre. I mange vintre har han sørget for flotte baneforhold på kunstgressbanen, og dette har han gjort på frivillig basis døgnet rundt, i all slags vær og uansett om det har vært helg eller hverdag. I flere år hvor FUVO har arrangert nyttårscup har han ryddet snø til langt på natt, for så å sove i traktoren før han ryddet banene igjen før kampstart klokka ni. Dugnadsinnsatsen har det aldri vært noe å si på og uansett om det er sent eller tidlig, om det er 20 kulde- eller varmegrader, om han er alene eller sammen med 30 andre.

Dagens jubilant har blitt hedret med både Gullballen og Æresmedlemskap i FUVO. I tillegg ble han tildelt  Marvinprisen så tidlig som i 1984 og så sent som i 2019, for x-antall tusen dugnadstimer for klubben.

Slike personer vokser ikke på trær. I dag tar vi av oss hatten, eller capsen, som er ett av kjennemerkene til Ole, og hyller hedersmannen som har blitt 67 år. Det betyr at han  er ekte pensjonist og ENDELIG kan få brukt fritiden sin på klubben i hans hjerte.

 

Vi hever glasset og gratulerer Ole Skoglund med dagen

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg