Oppsummering FUVO 2 G15/16 i Elverumsturneringen 2023

Elverumsturneringen klasse gutter 15/16 år FUVO 2

I klassen gutter 15/16 stilte FUVO 2 med 14 gutter som skulle vise seg å være ett par for lite utover i turneringen. Med tanke på at laget består av 14 og 15 åringer så var vi spente på om dette ville bli i tøffeste laget. Ja noen av gutta har jo faktisk ikke fylt 14 engang.

Troppen besto av: Aleksander Aanerud Kriezis, Vetle Blådammen, Albert Sæter Hellervik, Jonass «Jeff» Ferdinand Jonasson, Jakub Przybylek, Oskar Nikolai Skeie Storfors, Kristian Minge Hagen, Håkon Solbakken Bryni, Ludvig Clason Engebretsen, Juan Manuel Acevedo Myrbråten, Max Leander Verket, Magnus Bøhler Evensen, Martin Heiberg-Martinsen og Hamdan Ali Khan.

Da laget ikke hadde noen kamper fredag ble kvelden brukt til å installere oss i klasserom på Elverum ungdomsskole. Gutter på denne alderen bruker jo heller ikke lang tid på å spre alle sine eiendeler godt rundt i lokalet og her innfridde de alles forventning. Det ble fort ganske «hjemmekoselig». Bortsett fra litt «obligatorisk surr og rot» gikk det seg fort til og gutta er en fin gjeng som oppfører seg som forventet og plager ingen.

Nostalgi

Lørdagen skulle bli ganske hektisk da tre kamper skulle spilles. Første kamp gikk på Heradsbygda Idrettsplass som viste seg å være en fantastisk gress bane. Her spratt tårene frem i øynene på alle som er oppvokst med å spille fotball på såkalte gressbaner på 80 og 90 tallet. Det dreide seg vel egentlig om tuer satt sammen så tett som mulig den gang. Uansett så var det Ellingsrud 2 som var motstander på denne ekte fotballbanen. På forhånd var nok dette laget man hadde mest tro på å kunne hamle opp med. Gutta var nok både spente og nervøse. For mange av dem var det første gang på en skikkelig cup.

Jeff  Jonasson reddet ett poeng i kampens siste sekund

Kampen startet litt famlende og med for stor respekt for motstanderen fra FUVO gutta sin side. Like vel var det FUVO som kom til ett par store muligheter etter gjennomløp på sidene tidlig i kampen, men mål ble det ikke før Ellingsrud får sin første mulighet midtveis i omgangen. Dermed 0-1 og resultatet stod seg til pause noe som ikke føltes helt rettferdig. Andre omgang fortsetter omtrent som den første men nå er det Ellingsrud som spiller seg frem til ett par muligheter. FUVO gutta får aldri spillet til å flyte skikkelig i denne kampen til tross for at motstanderen er ett lag vi føler skal slås i 8 av 10 kamper. Mot slutten av omgangen er det FUVO som tar over initiativet men kampen går mot slutten og det ser ut til å gå mot et surt nederlag. Da, i siste minutt, åpner det seg en mulighet for Hamdan Khan da han blir sendt i gjennom på løp etter et flott fremspill. På full fart alene mot mål blir han meid ned av en panisk midtstopper som helt korrekt får rødt kort og FUVO får tildelt straffespark. Den setter Jeff Jonasson sikkert i mål og redder ett poeng i kampens siste sekund. Å endelig få det målet føltes litt som en seier og skulle vise seg viktig senere i turneringen.

Stortap mot Elverum 1

Neste kamp skulle spilles på Elverum stadion mot Elverum 1. Det viste seg ganske raskt at vi her møtte ett lag fra en «høyere vektklasse» og de ville til slutt stå igjen som vinner av A-sluttspillet.. En av våre spillere hadde reist hjem for å delta i konfirmasjon, en ble skadet tidlig i kampen og ett par andre begynte å få kjenninger med gamle skader. Så kort fortalt, her ble troppen for liten og gutta for lette og urutinerte. FUVO laget ble blåst av banen. Resultat 0-7.

Herlig innsats mot Kolbotn 1

Siste kamp i gruppespillet skulle spilles mot Kolbotn 1. Ut fra resultatene deres kunne vi anta at de var på nivå med Elverum 1 så da gikk gutta og trener Jim Karstensen i tenkeboksen. En samstemt gjeng bestemte seg for å legge ned maks innsats for å holde tett bakover og håpe på et par gode kontringer i løpet av kampen. Cup er cup og det er poengene og målforskjellen som teller.

Å her har vi kampen som gjorde alle rundt laget kjempestolte. Ikke på grunn av spill eller resultat for kampen ble til slutt tapt 1-0, men hvilken innsats!!! Gutta viste at de kan legge om stilen, bruke hodet og gi alt. Demningen fra Funnefossen ble strategisk plassert ut og Kolbotn gutta sleit kampen i gjennom med å finne ut hvordan de skulle komme seg gjennom denne armerte betongen av FUVO gutter. Midtveis i første omgang fikk de en mulighet og vi ble liggende under 0-1 men FUVO holdt konsentrasjonen og jobbet videre med samme innsats. Kolbotn skapte etter hvert også ett par andre store muligheter men det FUVO forsvaret ikke klarte å rydde opp i tok Håkon Solbakken Bryni, i målet, seg av. I andre enden av banen klarte FUVO gutta også å skape ett par farlige kontringer men uten å få avsluttet skikkelig på Kolbotn målet. Kampen ble i utgangspunktet spilt med 13 FUVO gutter hvorav tre ikke hadde spilt, pga skader, hvis det var andre å velge i. Underveis havnet 2-3 til på skadelista men ingen ga seg og alle 13 la ned en fantastisk innsats som viser at de skal kunne gi alle en god fight hvis de bretter opp ermene, skrur på maks konsentrasjon og jobber sokka av seg for hverandre. Gutta oppnådde det de ville. Tok seg videre til semifinale i B-sluttspillet på bedre målforskjell.

En ganske utmatta og skadeskutt gjeng fikk i seg litt mat og brukte den første delen av lørdagskvelden til å gå på konsert eller slappe av på senga. Vi rigget oss også til for å se CL finalen på TV. Etter hvert kom det rapporter om damer, i riktig alder, ute i skolegården. Det viste seg å ha samme effekt som å tømme i gutta ei bøtte med energidrikk for plutselig var det langt større bevegelse på gjengen igjen.

Tapte semifinalen i B-sluttspillet

Søndag morgen var det tungt for alle å komme seg ut av senga og støtteapparatet var spente på hvor mange spillere vi egentlig hadde som kunne fungere normalt. Allerede på en ruslerunde i nabolaget kunne vi tydelig se at Vetle Blådammen var svært tvilsom, men alle gjorde seg klare for semifinale mot Elverum 3. Formasjon og taktikk var igjen tilbake til det gamle og kjente. Det viste seg imidlertid ganske tidlig at nå var det «tomt på tanken» og ikke nok føtter som var i stand til å spille fotball. Gårsdagens siste kamp hadde nok kostet for mye på alle måter. Det var ikke mulig å komme opp på riktig nivå hverken fysisk eller mentalt men gutta sto løpet ut med stil og da Kristian Minge Hagen kjempet seg frem i feltet og satte inn kampens siste mål føltes det som vi hadde fått litt betalt for innsatsen også denne dagen. Kampen ble tapt 4-1.

Vi tar med oss masse erfaring og læring hjem fra denne cup’en. Det koster men vi vinner sammen og taper sammen.

 

Vi takker FUVOs lagleder Eivind Myrbråten for en fin oppsummering

 

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg