Ørjan Hopen ble matchvinner fire minutter på overtid

4.div R&Å – Blaker 2-1 (0-1)

R&Å har startet sesongen med tap mot to unge lag i Ull/Kisa 2 og Lørenskog 2.Tirsdag var det duket for hjemmekamp mot ”gamlehjemmet” til Blaker. Gjestene stod i likhet med Tommy Grønvold sine disipler med en smultring etter to serierunder.

R&Å lå under til pause

Arne Holter har ikke spilt de to første kampene, men var disponibel til tirsdagens kamp og satt på benken sammen med nyervervelsen Ørjan Hopen. Til sammen har gutta nærmere 60 yngre landskamper

R&Å-trener Tommy Grønvold var en meget fornøyd herremann etter å ha sett lagets hans ta sesongens første trepoenger.

• Etter å har slitt med eget spill de to foregåene kampene, var det litt tilbake til start. Kampplanen var å være mer direkte, vinne andre baller og krige. Vi visste hva som ventet oss mot Blaker og det var bare å bli med på krigen.

Grønvold forteller videre at laget hans fikk satt et bra trykk mot Blaker i 1.omgang, med gode gjenvinninger på deres banehalvdel, som resulterte i flere halvsjanser. Men det var Blaker som tok ledelsen ved den notoriske målscoreren Lars-Eirik Svardahl. Målet kom litt mot spillets gang og var lagets første målsjanse. R&Å-spillerne ristet raskt av seg målet og fortsatte å sette ett trykk mot gjestene. De klarte også å etablere eget spill oftere og oftere på siste tredjedel, men klarte ikke sette ballen i nota.

• Det var en godkjent 1.omgang av oss, det eneste som manglet var målet, oppsummerte treneren.

Martinus utlignet til 1-1 fra straffemerket

R&Å fortsatte med den sammen planen etter sidebytte. De spilte direkte og vant stort sett alle andre ballene. De ikke alt for godt trente Blaker-spillerne ble mer og mer slitne utover kamper og hjemmelaget fikk enda bedre tid med ball på bortelaget sin banehalvdel.

• Vi skapte mange sjanser og styrte det aller meste utpå banen. Det meste skjedde på Blaker sin halvdel, men målet uteble og da er det fort gjort å falle litt sammen med. Spesielt når man ligger under med 0-1 og ikke får uttelling på sjansene.
  • Vi gjorde et grep og det var å sette innpå Ørjan Hopen og Arne Holter. Dette gjorde at vi fikk satt ytterligere trykk på Blaker, og det ble etter hvert et tidsspørsmål før vi fikk scoring

Hopen  med Hopen spesial

Med litt under et kvarter igjen å spille fikk R&Å et straffespark Som Martinus Slette Granum satte sikkert i mål. Vertene fortsatte å jage seiersmålet og fire minutter på overtid fikk de et frispark fra ca 25 meter.

• Når man får frispark fra den posisjonen, så er det bare å sende frem Hopen, lene seg tilbake og håpe på det beste. Og Hopen gjør som han pleier, han setter den i mål

Rett etterpå blåste dommeren av og R&Å-spillerne kunne slippe jubelen løs.

• Spillerne fortjente den her. De skal ha ros for måten de sto opp på. Vi kom under 0-1 tidlig, og det ble et jag av mål i nesten 80 minutter. En positiv opplevelse for alle, og en fin boost inn mot Rælingen kampen til lørdag, forteller en glad og lettet R&Å-trener Tommy Grønvold avslutningsvis til Nes-Sporten

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Sigurd Flekke Mathisen, Fredrik Stenbro Andersen, Jesper Aaserud, Martinus Slette Granum, Eivind Sveinhaug, Eivind Solhaug, Andras Kello Delbekk Josefsen, Fredrik Lillebekk og Marcus Solberg Damstuen. Benyttede innbyttere: Arne Holter, Ørjan Hopen.