Overtidsdrama da FUVO 2 gikk på sesongens første tap

6.divisjon  Leirsund – FUVO 2  2-1 (1-1)

Grunnet viktig kamp for a-laget senere samme uke, så ble det gjort en del forandringer fra laget FUVO 2 stort sett har stilt med i årets 6.divisjon. Det sammen med sykdom på et par spillere, gjorde at de måtte hente inn noen som ikke har spilt tidligere i år. I tillegg måtte lagets keeper, Henrik Berntsen spille spiss.

Simen Hauger Hanssen sendte FUVO 2 i ledelsen

Det var ikke mange som hadde trua på poeng før kampstart, men spillerne var super motiverte og startet kampen veldig bra. Flere ganger kom de seg fri på venstrekanten og 12 minutter ut i matchen vant Simen Hauger Hanssen en duell med høyrebacken. 19-åringen fosset videre mot mål og fra skrå vinkel satte han ballen kontrollert til side for keeper og inn i nettmaskene.

Uavgjort til pause

Gjestene fra Opakermoen fortsatte å spille tidvis fin fotball, men laget ga også bort en del cornere og innkast. De litt mer fysisk sterke Leirsund-spillerne var best i boksen og de kom nærmere og nærmere scoring for hvert lange innkast på den forholdsvis smale gressbanen. En halvtime ut i matchen var hjemmelaget både gode og heldige da en corner etter litt klabb og babb sneik seg over målstreken. 1-1 holdt seg til pause etter en mer enn godkjent omgang av FUVO2. I pausen lå fokuset på å ikke gi Leirsund så mange innkast og cornere høyt innpå egen banehalvdel.

FUVO 2 kunnet stjålet til seg seieren på overtid, i stedet avgjorde Leirsund 8 min på overtid

Utover i andre omgangen ble flere av de ikke alt for godt trente FUVO 2-spillerne slitne og Leirsund tok mer og mer over banespillet, og de kom også til en del feite målsjanser. Det ble ikke bedre da Simen Hauger Hanssen pådro seg en skade og måtte ut. Hele benken ble flittig brukt. FUVO-gutta kjempet og ofret alt i en hver duell, og holdt Leirsund til 1-1 til langt på overtid. Kampen var flere minutter på overtid da  Andre Jørgensen hadde forvirret seg langt innpå hjemmelagets banehalvdel og ut av intet ble han spilt alene med keeper. Dessverre gikk  avslutningen på feil side av stolpen.

7 minutter og 30 sekunder på overtid fikk Leirsund en siste sjanse på en dødball, og inne i boksen hvor alt kunne skje, så klarte en Leirsund spiller å få ballen i mål. Rett etterpå blåste dommeren av kampen til vill jubel fra hjemmelaget og til stor fortvilelse fra FUVO2-spillerne.

Ja, Leirsund fortjente seieren, men den innsatsen FUVO-spillerne la ned denne kvelden står det stor respekt av. Det hadde nok blitt sett på som et ran om Andre Jørgensen hadde scoret og FUVO2 hadde vunnet, men du verden å nære de var. Det skal også at Jørgensen stod for kampens største prestasjon da han reddet en ball fra å gå i mål i den andre enden av banen tidligere i omgangen.

FUVO-keeper Sondre Ranheim Sæter en meget god kamp. Sammen med midtstopper-duoen Heine Risvik Paulsen og Torjus Murud Heiberg, så var de sitt lags beste spillere. Men samtlige 14 spillere som var i aksjon, løp til krampa tok de.

Dette betyr at FUVO 2 gikk på sitt første serietap for sesongen. De leder fremdeles 6.div med 6 poeng, men Leirsund har en kamp mindre spilt. Vinner Leirsund resten av kampene, MÅ FUVO vinne to, men kan klare seg med uavgjort i en av de tre siste kampene

Neste kamp er onsdag 20.september, hjemme mot Skårer.

Tabellen for 6.divisjon finner du her

FUVO 2 stilte med følgende lag: Sondre Ranheim Sæther, Espen Bryant, Heine Risvik Paulsen, Torjus Murud Heiberg, Andre Jørgensen, Simen Hauger Hanssen, Fredrik Lillebekk, Martin Kjenaas, Hermann Berg Smith, Jørgen Johannessen og Henrik Berntsen. Benyttede innbyttere: William Fossum Østhaug, Sindre Poll, Ådne Skogheim