Pinlig stortap borte mot serietoeren for FUVO

FUVO ligger nede for telling etter å ha tapt 8-1 mot Eidsvold Turn.

NTL Eidsvold Turn – FUVO 8-1 (3-1)

FUVO har møtt Eidsvold Turn fem ganger i seriesammenheng i nyere tid, men har ennå til gode å ta poeng. Nærmest var man i våres da man tapte 0-1 på en ikke alt for god Funnefoss gress. Den kampen kunne blitt mye mer spennende hadde dommeren gitt rødt kort, som han burde, i stedet for gult kort til Eidsvold Turn-keeper Glenn Wilsgård etter 33 minutter på stillingen 0-0.

Eidsvold Turn store favoritter før kampen

Eidsvold Turn har sammen med Hønefoss utpekt seg som de klart beste lagene i avdelingen, og med seks kamper igjen å spille så skiller det kun ett poeng i Hønefoss sin favør. Begge lagene har vunnet 19 av 20 kamper og ingen av lagene har råd til å gå på noen blemmer. Før matchen hadde Eidsvold Turn vunnet samtlige 10 hjemmekamper og det har nå akkurat passert ett år siden forrige tap på Myhrer stadion. Den gangen var det tidligere Eidsvold Turn-trener Joakim Dragsten og hans assistent tidligere FUVO-trener Ørjan Heiberg som kunne reise hjem til Ullsteinsvik med 5-1 seier i bagasjen

Norsk Tipping hadde følgende odds på matchen. 1,08 på hjemmeseier til Eidsvold Tur, 8,50 på uavgjort og 13,00 på seier til FUVO

Holmestad utlignet til 1-1 og håpet om poeng levde

FUVO kom til kampens første gode mulighet da Oscar Berg Nordstrøm tok med seg ballen fra egen banehalvdel og forserte mot Turn-målet. Dessverre ble han litt for ubesluttsom og ble til slutt hentet opp av en av en Turn-spiller. Vertene kom til sin første store sjanse etter åtte minutter, men en god redning av Sondre Ranheim Sæther gjorde sitt til at det fremdeles var målløst. Mål skulle det bli og det første kom etter et drøyt kvarter da et innlegg fra Stian Ringstad endte til slutt på hodet til toppscorer Vitus Curtis Kaba. Fire minutter senere stod det 1-1, etter at et frispark endte i beina på Tomas Holmestad, som fra kort holdt satte ballen kontrollert i mål.

Ga bort ballen på overtid = Scoring i mot

Hjemmelaget hadde mye ball, men gjestene fra Opakermoen lå godt i ramma og forsvarte seg bra. Men 38 minutter ut i kampen fikk midtstopper Christopher Frederick Morala Notoane lov til å lade kanonen og upresset fyre av et skudd fra 25 meter som føyk inn i nettmaskene. Like etterpå smelte Mads Rismoen i vei et bananskudd som hadde veien mot vinkelen, men en god redning av målvakten til Turn, gjorde sitt til at FUVO måtte nøye seg med en corner. To minutter på overtid fikk bortelaget frispark fra omtrent samme posisjon som de scoret på tidligere og denne gangen var det Stian Westerheim sin tur til å komme til en stor sjanse, men headingen gikk på feil side av stolpen. I stedet for utligning, så økte Eidsvold Turn ledelsen fire minutter på overtid. FUVO rotet det til etter en innkast og det endte til slutt med at Tomas Holmestad måtte gi et frispark rett utenfor sekstenmeteren. Frisparket fra Benedict Lethabo Notoane forandret retning da den gikk via muren og inn i mål. 3-1 til hjemmelaget var det siste FUVO trengte rett før pause.

Bekmørk andre omgang av FUVO

Andre omgangen ble et mareritt fra start til slutt for Jonny Hanssen sine disipler. I løpet av av de seks første minuttene hadde Eidsvold Turn scoret to ganger i tillegg til å ha misset et straffespark som Sondre Ranheim Sæther reddet. Først ut var Markus Johan Sørensen som økte til 4-1 etter 48 minutter. 40 sekunder senere blåser dommeren for straffespark og i før det stod 52 minutter på måltavla, så klinket Oliver Stenseth inn 5-1.

FUVO gjorde etter hvert en del bytter for å spare spillere som lå i faresonen for å måtte sone i den viktige hjemmekampen mot Volda, neste søndag. Det gjorde det på ingen måte lettere. 62 minutter ut i kampen økte Vitus Curtis Kaba til 6-1. Vondt ble til verre da samme spiller satte inn sitt tredje for dagen og nr 28 i serien etter 85 minutter. Innimellom de to siste scoringene hadde FUVO en eventyrlig mulighet til å score sitt andre mål for dagen, men avslutningen fra innbytter Nicolai Elton Hauge gikk en meter til side for mål. To minutter før slutt fastsatte Fredrik Weaas sluttresultatet til 8-1.

Et fortjent tap, men pinlig å slippe inn hele åtte mål.

Til tross for stortapet så beholder FUVO 7.plassen med 25 poeng. Det er også fremdeles seks poeng ned til Hødd 2 under streken, men de spiller sin kamp i morgen, borte mot serieleder Hønefoss.

Eller strengt tatt så er Eidsvold Turn serieleder prdd, men Hønefoss har en kamp mindre spilt

FUVO stilte med følgende lag: Sondre Ranheim Sæther, Birk Øian, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekne MathiesenEmil Hatten Engerbakk, Noah Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Fredrik Nilsen, Oscar Berg Nordstrøm. Mads Rismoen og Nicklas Brenna Karlsen. Benyttede innbyttere: Emil Hatten Engerbakk,  Mario Monteiro, Fredrik Lillebekk, Nicolai Elton Hauge, Heine Risvik Paulsen