R&Å-damene suser videre fra seier til seier

4.div damer Fjellhamar 3 – R&Å 17-25 (9-11)

Tomålsledelse til pause

R&Å-damene kjemper om opprykk og for å holde liv i den drømmen måtte Fjellhamar slås på bortebane. Med tre mål av Martyna Maria Pona og  to av Ann-Petrin Unes i løpet av de ti første minuttene, så fikk gjestene den startet de ønsket seg. 3-5 ble fem minutter senere til 4-7 etter scoring av Stine Opsann Findalen og Julie Heiberg. Fjellhamar kjempet seg tilbake i kampen og etter 29 minutter stod det 9-10, men en scoring av Heiberg i omgangens siste sekund gjorde sitt til at R&Å kunne gå til pause med 9-11 ledelse.

Avgjorde matchen i starten av andre omgang

Kampens toppscorer Julie Heiberg (8 mål), satte inn andre omgangens to første nettkjenninger. Så pådro de blåkledde seg sin tredje tominutter som hjemmelaget utnyttet til å redusere til 11-14. Men R&Å-damene svarte med å score to mål i undertall og vipps så stod det 11-16, som rett etterpå ble til 11-17. Laget fortsatte å mure igjen bakover, samtidig som de fortsatte å finne veien til nettmaskene titt og ofte. Seieren var aldri truet og med en god avslutning så økte R&Å til ni mål, som til slutt ble til åtte med sifrene 17-25.

R&Å-trener Christina S. Thomsen konstaterte at de tok en fortjent seier.

• Fjellhamar stilte på papiret med et ukjent lag og vi var usikre på hva vi skulle møte. Men jeg følte at vi tok kontroll på kampen fra start og ledet stort sett hele veien. Vi står en meget god forsvarskamp, med to gode keepere bak. Likevel lugget det litt framover og vi kunne ha scoret mye mer mål med bedre presisjon. Føler oss ikke ”truet” og står en solid andre omgang med mye bra bevegelser. Ann-Petrin Unes imponerte med 7 mål og stort pågangsmot. Alt i alt en god kamp, sier en fornøyd trener til ”Nesfotballen med noe attåt” etter kampslutt.

Seieren betyr at R&Å klatret opp på andreplass med 17 poeng. Fire poeng bak Vålerenga 2 og ett poeng foran Skjetten. Neste kamp er torsdag 16.februar, hjemme mot bunnlaget Ammerud/HSIL

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæther, Ida Kristine Løse, Stine Alstad Quille, Martine Aas Railton (2), Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Hedda Rønaas (1), Julie Heiberg (8), Emma Holtung Lundell (3), Martyna Maria Pona (3), Ann-Petrin Unes (7), Stine Opsann Findalen (1) og Mia Therese Dahl.