R&Å er inne i en blindgate. Tapte 4-1 for EIF

Patrick Elvehun Hansen og resten av lagkameratene sliter med å finne tilbake til godformen de hadde i starten av sesongen

4.div  EIF – R&Å 4-1 (2-0)

EIF og R&Å befant seg i hver sin ende av formtabellen da lagene møttes til kamp tirsdag kveld. Hjemmelaget stod med fire strake seire og var stinne av selvtillit før møte med et R&Å-lag som hadde fire poeng i hatten på de seks siste matchene. Det er sikkert flere grunner til at de blåkledde har slitt, skader på sentrale spillere er en, mens en annen er at hovedtrener Trond Johnny Lien har hatt en ryggoperasjon og vært ikke tilgjengelig på mange uker.

Manglet flere sentrale spillere

Mot EIF manglet de blant annet Jesper Aaserud, Thomas Buseth, Magnus Krefting Hansen, Mads Elvethun Hansen, Nikolai Skaue og Markus Grønvold. Det betydde at R&Å hadde mye ungt på benken og flere av disse fikk også spilletid utover i matchen

Tung start på andre omgangen med tidlig mål i mot

Hjemmelaget startet best og tok raskt tak i matchen,. Gjestene kom med noen sporadiske forsøk, men det var tydelig å se at troen på at de skulle lykkes ikke helt var tilstede. Forskjellen på med og motgang kom tydelig frem etter et snaut kvarter da et innlegg fra EIF endte med et selvmål.

Stillingen holdt seg til det var fem minutter igjen til pause, da kom vertene på en kontring som til slutt endte hos Fredrik Kristiansen, som headet ballen i nota til 2-0 til EIF.

Med en god start på andre omgangen var det fremdeles håp for R&Å poeng, men det var ikke spilt mer enn tre minutter før man sløver i den bakre fireren og hjemmelagets Ole Andreas Nesset kunne øke ledelsen til 3-0.

Fredrik Stenbro Andersen ga bortelaget et lite håp en snuoperasjon da han reduserte til 3-1 etter fint forarbeid av Eivind Sveinhaug. Men håpet forsvant få minutter senere da Nesset satte inn sitt andre og EIF sitt fjerde for kvelden. Kampen ebbet etter hvert ut med 4-1 seier til EIF

13 poeng seks første kampene, 4 poeng neste sju

Sesongen startet veldig bra for R&Å med 13 poeng på de seks første kampene, men har siden slitt med både det ene og det andre og spesielt defensivt har de sviktet. Etter 13 kamper har laget sluppet inn 41 mål mot 49 i løpet av 26 kamper i 2022. På de sju siste serierundene har laget kun tatt fire poeng og gått fra å være ett topplag til å ligge et godt stykke nedpå tabellen i 4.divisjon

Med sine 17 poeng på 13 kamper ligger R&Å nå på 10.plass. Neste match er søndag 25.juni, hjemme mot Eidsvold Turn 2

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Marius Solhaug, Robin Rognerud, Patrick Elvethun Hansen, Jørgen Aaserud, Martinus Slette Granum, Eivind Sveinhaug, Fredrik Stenbro Andersen, Arne Holter, Jørgen Johannessen og Petter Hanekamhaug. Benyttede innbyttere: Sander Granlien-Hartweg, Fredrik Hanekamhaug, Mikolaj Andrzej Liber, Evind Solhaug og Marcus Solberg Damstuen