R&Å J14 slo serietoeren og tok med det sin åttende strake seier

Lili Kiss scoret fem mål i toppoppgjøret mot Halden

Regionsserien Jenter 14 år R&Å – Halden 20-17 (8-6)

Det var to spente lag som inntok parketten i Neshallen søndag formiddag. Før matchen stod både R&Å og Halden med sju strake seiere og full pott. Ingen av de andre lagene de har møtt har vært i nærheten av å ta poeng fra de. Dette var også siste seriekamp før lagene tar juleferie.

To lag med full pott møttes i Neshallen

Etter hvert som sesongen har gått fremover har man etter hvert skjønt at høstsesongen ville bli avgjort i den siste matchen mellom R&Å og Halden. Ambisjonene til R&Å-jentene har vært å gå til topps. Nå var det kun ett hinder igjen får oppnå målsetningen for høsten.

Tremålsledelse til pause

Kampen bølget litt frem og tilbake i starten, men i det første omgangen bikket halvveis, klarte R&Å å tilrive seg et initiativ i matchen. Flere spillere meldte seg på scoringslisten og laget gikk fra 3-3 til 7-3 ledelse, etter scoringer av Marte Bommo Skogholt, Lili Kiss, Milla Rasmussen og Maria Sundet Andresen. Halden er imidlertid et meget godt lag og klarte å kjempe seg tilbake inn i matchen. Det ble litt hektisk i sluttminuttene der R&Å pådro seg en tominutter som Halden utnyttet til å redusere til 7-6. I omgangens siste sekund fant Milla Rasmussen veien til nettmaskene, som gjorde sitt til at R&Å ledet med to mål etter en spennende første omgang.

Bølget frem og tilbake

Halden åpnet andre omgangen med to scoringer, men så var det deres tur til pådra seg en tominutters utvising. Denne utnyttet hjemmelaget til på nytt å øke til tre måls ledelse. Som i første omgang bølget også spillet i starten av andre litt frem og tilbake, men Halden kom aldri nærmere enn ett mål. R&Å hadde et gir til inne og i løpet av en feminuttersperiode scoret de fem mål, mens bortelaget nøyde seg med ett mål.

Med ni minutter igjen å spille tok Halden en vellykket timeout som resulterte i fire scoringer uten at R&Å scoret noen mål. Dermed var de på nytt kun ett mål bak. Men i stedet for å rakne sammen som et korthus, brettet R&Å-jentene opp ermene og jobben sammen som ett lag. Hermine Baugerød Hoel stod med ”kun” to mål, men våknet skikkelig til live da kampen lå og vippet.. Hun vartet opp med tre av lagets fire siste scoringer og gjorde sitt til at hjemmelaget til slutt kunne juble for 20-17 seier.

R&Å-jentene har møtt alle lagene i avdelingen og vunnet samtlige kamper. 8 seire av 8 mulige er rett og slett imponerende.

R&Å stilte med følgende lag:Eline Ailen Langås, Danyela Sannum, Martine Lund Bue, Malene Andresen Norum, Maria Sundet Andresen (3), Marte Bommo Skogholt (3), Hermine Baugerød Hoel (5), Nikoline Etterlid Ringstad (1), Mina Sofie Nilsen, Lili Kiss (5), Nathalie Torp Andresen og Milla Rasmussen