R&Å kiler serieleder Ull/Kisa 2 i nakken etter nok en seier

Arne Holter spilte ikke de to første matchene, men med han på laget så har R&Å tatt 16 poeng av 18 mulige på de seks siste.

4.div  Eidsvold Turn – R&Å 1-4 (1-0)

Med tretten poeng på de fire siste matchene så er R&Å formlaget i 4.divisjon. De var store favoritter i bortemøte med et Eidsvold Turn 2-lag som sliter i bunnstriden og som hadde utespiller i mål. Det er ikke første gangen tidligere LSK-spiller og Eidsvold Turn trener Johan Andersson trer på seg keeperhanskene, selv om det utover i kampen så sånn ut.

Eidsvold Turn ledet 1-0 til pause

Hjemmelaget trillet mye ball i starten av matchen, men med en ultra offensiv keeper som var sentral i spillet, så luktet det farlig sjanse hver gang R&Å klarte å påføre Eidsvold Turn brudd på deres banehalvdel. Det var allikevel ikke utfortjent at det var vertene som tok ledelsen etter 19 minutter ved Sigurd Hokstad. 1-0 var også stillingen etter de første 45 minuttene.

Sigurd Flekke Mathisen lobbet R&Å i ledelsen

En ting var sikkert, med enda mer aggressivitet i det offensive presset, så ville sjansene komme i andre omgang for Tommy Grønvold sine disipler. Men det var Eidsvold Turn som kom til omgangens første store målsjanse, men Truls Frogner reddet mesterlig da Turn spissen kom alene med han. Ti minutter ut i andre omgang roter keeper-Anderson det til for seg selv med en horribel pasning inne i egen boks som Arne Holter snappet opp og utlignet til 1-1. Eidsvold Turn fortsatte å spille ”Hodet under armen og armen i bind fotball”, noe som til slutt måtte resultere i flere baklengsmål.

63 minutter ut i kampen vant et aggressivt R&Å lag ballen innpå hjemmelagets banehalvel. Kula endte hos Sigurd Flekke Mathisen, som så at keeper stod langt ute og valgte derfor å sende i vei en lobb fra 25 meter som gikk over keeper og inn i nettmaskene. Ironisk nok vartet Eidsvold Turn keeperen opp med sin beste redning etter 65 minutter da han reddet et straffespark.

Fortjent seier til R&Å

Eidsvold Turn sin største sjanse til å utligne kom et kvarter før slutt, men Truls Frogner var lynkjapt nede ved stolperoten og reddet. Med tolv minutter igjen å spille fikk R&Å frispark ca 30 meter fra mål. Mens Johan Andersson gikk med ryggen til, var R&Å lynraske med å sende frisparket i mål. Dommeren blåste for mål, men assistentdommeren mente noe annet og frisparket måtte tas på nytt. Denne gangen gikk frisparket via muren til Sigurd Flekke Mathisen, som fikk en enkel oppgave med å sende bortelaget i 1-3 ledelse. På overtid fastsatte Martinus Slette Granum sluttresultatet til 1-4, etter nok et brudd høyt oppe på hjemmelaget banehalvdel.

Det betyr at R&Å står med fem seire og en uavgjort på de seks siste matchene. Med 16 poeng etter åtte kamper ligger laget på 2.plass, tre poeng bak serieleder Ull/Kisa 2. Neste kamp for R&Å er tirsdag 28.mai, hjemme mot Løvenstad.

1-0  19 min Sigurd Hokstad

1- 1  56 min Arne Holter

1-2  63 min Sigurd Flekke Mathiesen

1-3  80 min Sigurd Flekke Mathiesen

1-4  90 min Martinus Slette Granum

R&Å stile med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Sigurd Flekke Mathiesen, Fredrik Stenbro, Thomas Buseth, Martinus Slette Granum, Eivind Sveinhaug, Arne Holter, Eivind Solhaug, Andreas Kello Delbekk Josefsen og Marius Lundberg. Benyttede innbyttere: Markus Grønvold og Jørgen Aaserud