R&Å misbrukte sjansen til å ta innpå serieleder Skedsmo

Eivind Sveinhaug og R&Å hadde taket på EIF i andre omgang, men det var hjemmelaget som til slutt gikk seirende ut av oppgjøret.

En meget merkelig serierunde i 4.divisjon endte med at ingen av de sju øverste lagene vant sin kamp. Ei heller R&Å, som med seier ville tatt et godt tak om andreplassen med fire kamper igjen å spille.

4.divisjon  EIF mot R&Å 2-1 (1-0)

R&Å kunne med seier over EIF og med seier over serieleder Skedsmo førstkommende lørdag kun vært tre poeng bak, men det stoppet allerede mot EIF.

Fortjent ledelse til EIF etter 1.omgang

Hjemmelaget kom godt ut av startblokkene og tok også ledelsen 1-0 etter ti minutter. Et innlegg fra Joakim Madsen fant veien til Arild Landau Werner, som satte ballen i nettmaskene fra bakerste stolpe. EIF fortsatte å produsere store målsjanser, men det stoppet på en scoring de første 45 minuttene. Gjestene fra Årens sleit med å komme inn i kampen og EIF kunne fort ledet med ett til to mål til før pause.

Mads Elvethun Hansen med sitt 15. seriemål

I andre omgang snudde kampbildet. Ti minutter ut i omgangen var toppscorer Mads Elvethun Hansen kjapt frempå og utlignet til 1-1 etter at hjemmelagets sisteskanse måtte gi retur på langskudd. Etter utligningen var det R&Å som styrte skuta. Men til tross for stort ballinnhav, klarte ikke de blåkledde å komme til de virkelig store målsjansene. Ble bare noen halvsjanser. Den defensive tryggheten var tilbake. De lå godt i ramma og slapp nesten ikke EIF til en målsjanse etter sidebytte. Men eng gang glapp det. Et langt innkast endte med en stuss og en litt heldig sprett ned i beina på Jonatan André Teigland, som fikk stokket beina og satt ballen i mål fra sju meter. Da var det spilt 82 minutter. Resten av omgangen ble preget mange dueller, men ingen flere mål ble scoret og R&Å må dermed se det lille håpet de hadde om opprykk forsvinne.

Det var nok ikke det største håpet i utgangspunktet, men når lagene over deg mer eller mindre slutter å vinne kamper, så øyner man plutselig et lite håp. ….

Med fire kamper igjen å spille så leder Skedsmo 4.divisjon med 47 poeng og kan allerede nå starte forberedelsene til opprykksfesten. De har hele åtte poeng ned til Ull/Kisa 2 (39p) på andre og  ni til R&Å (39p) på tredjeplass. Gjelleråsen 2 innehar fjerdeplassen ytterliggere to poeng bak R&Å.