R&Å/Skarnes 1 og 2 møttes til seriefinale

R&Å/Skarnes 1 og 2 har blitt en sammensveiset gjeng som har levert en strålende vårseng

Det ble en meget spennende avslutning på årets sesong for samarbeidsklubben R&Å/Skarnes sine to guttelag i klassen 14 år. Søndag tok R&Å/Skarnes 2 turen til Frognerhallen og møte med serietreer Frogner. Med seier ville R&Å/Skarnes 2 sitte i førersete før seriefinalen mot R&Å/Skarnes 1 dagen etter.

Frogner – R&Å/Skarnes 2   16-15 (9-8)

Lagene fulgte hverandre som tett, men i store deler av matchen var hjemmelaget ett lite hestehode foran. Med seks minutter igjen å spille økte Frogner til 15-13. Så pådro laget seg en to minutters utvisning som R&Å/Skarnes 2 utnyttet med å score to mål og utligne til 15-15. Med 30 sekunder igjen å spille var Frogner nok en gang for tøffe og pådro seg både en to minutter og straffekast. Sebastian Engeflaen Jansen var kald om en fisk og satte inn 15-16 til gjestene, som også skulle vise seg å bli det siste målet i matchen.

R&Å/Skarnes 1 – R&Å/Skarnes 2  21-18 (9-9)

Fakta før den siste og avgjørende matchen var at førstelaget måtte vinne med ti mål for å gå forbi andrelaget og vinne serien. Men med to jevne lag, så luktet det på ingen måte storseier. Det ble allikevel en morsom kamp hvor tenningsnivået lå langt utenpå drakta. Dette var en kamp ingen av lagene hadde lyst å tape.

Det ble som bestilt tett, jevnt og spennende. Lagene fulgte hverandre som skygger, og til pause stod det 9-9 på måltavla. Kampen fortsatte i samme duren etter sidebytte, men etter elleve minutter gikk førstelaget opp i en tomålsledelse. Da åpnet kampen seg skikkelig og i løpet av en treminutters periode gikk førstelaget fra å lede med to mål til å ligge under med to mål. Så tok de seg sammen og avsluttet kampen med å score seks av de sju siste målene og vinne kampen 21-18.

Det betyr at begge lagene endte på 16 poeng, men R&Å/Skarnes 2 kan kalle seg seriemestere på bedre målforskjell enn R&Å/Skarnes 1. Men mange har kamper for begge lagene og de fleste spillerne vil nok kunne kalle seg seriemestere/avdelingsmestere