R&Å tapte for serietoeren

Mads Elvethun Hansen fortviler over en misbrukt mulighet til å sende R&Å opp i 2-0 ledelse.

Det er ikke ofte folk fra FUVO reiser til Årnes stadion og faktisk heier på erkefienden, men lørdag var nok flere som tenkte at det hadde vært helt greit med R&Å seier ,eller i alle fall ett poeng. Motstander Skedsmo er som kjent laget fra Opakermoen sin argeste konkurrent i opprykkskampen. Samtid var det viktig  for R&Å  å ta poeng, sånn at deres målsetning om NM-kvalifisering fortsatt skulle være innen rekkevidde.

R&Å med knallstart på oppgjøret

Marius Preber sjokkåpnet kampen med å skli et perfekt legg fra Marius Slette Granum over målstreken etter kun 30 sekunders spill. Det tok litt tid før Skedsmo kom seg over målsjokket og fikk etablert noe spill. Nærmest kampens andre mål den første halvtimen var Mads Elvethun Hansen, men avslutningen sneik seg på feil side av stolpen.

Sjansefattig første omgang

Etter 36 minutter ble Eirik Risberget spilt igjennom alene med R&Å målvakt Tobias Bråthen Holt. Han var kald som en fisk og satte ballen tilside for keeperen og inn i mål. Helt på tampen av omgangen kom vertene til en nesten sjanse, men 1-1 til pause var et greit resultat.

Fire frisparkmål imot på en uke

Skedsmo, som kun hadde skapt en eneste målsjanse i første omgang, tok ledelsen 1-2 etter 52 minutter. Ole-Christian Moltzau ladet kanonen og satte et frispark fra 20 meter kontant i nettmaskene. Etter målet kjørte Skedsmo kampen mot et lavtliggende R&Å-lag. Etter 65 minutter fikk Skedsmo på nytt et frispark like utenfor sekstenmeteren. Denne gangen var det Arman  Nazari sin tur til å lime frisparket helt oppe i vinkelen. Dette var R&Å sitter fjerde frisparkmål imot på de to siste kampene.

Skedsmo så ut til å gå mot en komfortabel seier, men med tjue minutter igjen å spille sendte Eivind Sveinhaug en fin ball i retning Magnus Slette Granum, som fikk en tå på ballen like foran snuten på gjestenes keeper. Redusering 2-3 og nytt liv i kampen. Fire minutter senere rotet R&Å det til for seg selv og Oleksandr Vysochenko økte til 2-4.

Preber x 2 var ikke nok til poeng.

Spillet bølget frem og tilbake, men etter 83 minutter slo Mads Elvethun Hansen et innlegg fra venstre til motsatt femmeter til en R&Å-spiller, som headet tilbake til Marius Preber, som satte ballen i mål. Med sju minutter pluss overtid igjen å spille, øynet både R&Å-spillerne og de tilreisende fra Opakermoen muligheten for nok et mål til de blåkledde, men de maket ikke å komme tilbake og kampen ebbet ut med 3-4 seier til Skedsmo.

Det betyr at Skedsmo ligger ett poeng bak FUVO, som møter Eidsvold Turn2 til kamp søndag. R&Å beholder sin 5.plass, men kan rykke ned en plass etter at de andre lagene har spilt 20 kamper.