R&Å tapte serieåpningen hjemme Lørenskog2

Martinus Slette Granum

Fjorårets toppscorer, Martinus Slette Granum scoret R&Å sitt mål i 1-3 tapet

R&Å – Lørenskog 2 1-3 (0-0)

R&Å avsluttet fjoråret brukbart med ti poeng på de fem siste matchene og en solid 6.plass som ga de NM-plass. For to uker siden holdt de godt følge med Skjetten i deler av matchen, men var ikke like effektive foran kassa som gjestene. Laget misbrukte også et straffespark på stillingen 0-1. Kampen endte til slutt med 0-5 og en tidlig exit i cupen.

Det skal også sies at laget har hatt en turbulent oppkjøring med bytte av trener i februar. Ut gikk de to siste års trener Jonny Hanssen og inn kom Trond Johnny Lien. En god trener som førte EIF til 2.plass i 4.divisjon i 2021 og som tidligere har trent R&Å til to fjerdeplasser i 2015 og 2016.

Klubben har mistet Sigurd Mathiesen til FUVO og Øyvind Mellum ryktes lagt opp. Ingen spillere er ankommet og trener Lien er klar på at laget ligger en måned etter skjema. Det hjelper heller ikke at laget har flere ut med skade.

Målløst til pause

Mandag tok laget imot et ungt Lørenskog 2-lag som de slo 3-0 da lagene møttes i fjor og som de også slo 3-1 i seriepremieren i 2019. Det var derfor et berettiget håp om at laget ville kopiere seieren også i årets sesongstart.

Første omgangen ble som seriepremierer ofte blir. Sjansefattige og rotete, der lysten for å vinne er mindre enn frykten for å tape. Ingen turte å ta de store sjansene og lagene gikk til garderoben med 0-0.

Tung start på andre omgangen

Hjemmelaget fikk en marerittstart på andre omgangen med selvmål allerede etter tre minutters spill. Et langt utspark fra Lørenskog-keeperen endte med at R&Å-midtstopper Marius Solhaug ble presset til å heade bakover til Truls Frogner. Dessverre gikk ballen over Frogner og inn i mål. Lørenskog doblet ledelsen etter 65 minutter, etter et angrep hvor gjestene spilte seg litt for enkelt gjennom hjemmelaget og hvor ballen til slutt endte hos Kacper Serafin, som satte inn sitt lags andre mål for kvelden.

Med tolv minutter igjen å spille ble det på nytt spenning i kampen. R&Å vartet opp med et fint angrep der Patrick Elvethun Hansen fant fjorårets toppscorer, Martinus Slette Granum, som reduserte til 1-2. Hjemmelagets håp om poeng ble veldig kortvarig da gjestene fra Lørenskog svarte med å gå opp til 1-3 ett minutt senere. Zirak Ahmed satte med det inn kampens siste mål.