R&Å vant Romjulscupen 2022

Det ble en meget spennende finale i årets Romjulsturnering, som R&Å gikk seirende ut av på straffesparkkonkurranse.

Dagen startet med at R&Å slo Haga 5-3 i den første semifinalen. Haga scoret på to av fem straffer og tok også ledelsen 3-2 i spill. Haga-gutta kjempet tappert, men R&Å hadde et ekstra gir som til slutt ga de tomålsseier.

I den andre semifinalen tok Hvam ledelsen 2-0 på straffer, og økte til 4-0 etter at keeper Henrik Paulsen RIsvik kastet inn to baller fra egen målgård i nettmaskene på motsatt side. Bygdelaget kjempet seg tilbake i matchen og etter 2 x15 minutter var lagene like langt. Dermed måtte det ekstraomganger til hvor begge lagene scoret mål, men der Bygdelaget til slutt gikk seirende ut av en meget morsom og intens semifinale med 9-8

I kampen om å ikke ende på siste plass, så gikk Skogbygda seirende ut av oppgjøret mot storebror FUVO med sifrene 7-3

Finale mellom R&Å og Bygdelaget

R&Å åpnet med å misse på sin handicapstraffe, dermed startet lagene på stillingen 0-0 i det som skulle bli en spennende og tidvis dramatisk finale fra start til slutt. Keeper på Bygdelaget, Preben Finstad, sendte laget i ledelsen etter fem minutter spill, men få minutter senere utlignet Jesper Aaserud til 1-1, som også ble pauseresultatet. Finstad sendte Bygdelaget på nytt i ledelsen rett etter pause, men på nytt var Aaserud frempå og utlignet for de blåkledde. Så fikk Jesper Aaserud rødt kort da han hindret en stor sjanse til Bygdelaget med under tre minutter igjen å spille av kampen. De fleste trodde da at Bygdelaget ville ta hjem seieren, men mot spillets gang så kjempet Magnus Granmo Finset til seg ballen og kriget inn 3-2 til R&Å. Det holdt nesten til å bli matchvinner, men med tjue sekunder igjen å spille så utlignet Sondre Emilsen til 3-3. Dermed måtte det ekstraomganger til. Begge lag kom til gode muligheter i de 2×5 minuttene ekstraomgangene varte, men ingen fant veien til nettmaskene. Dermed måtte finalen avgjøres på straffespark. R&Å satte alle sine fem, mens Bygdelaget misset på en. Dermed kan R&Å for første gang siden 2013 titulere seg som ROMJULSMESTERE

Notat: Jesper Aaserud fikk rødt kort, men R&Å fikk lov til å sette inn ny spiller etter tre minutter. Dermed fikk de spille begge ekstraomgangen med like mange spillere.