Regelendringer fra Akershus Fotballkrets 2021

Kretsstyret i NFF Akershus har gjort enkelte endringer i Breddereglementet jfr. §2-3 (4) og §2-12 (8). Endringene er gjort for å forhindre frafall som følge av covid-19. Klubbene bes vise aktsomhet i lempelsene og det oppfordres til at de kun brukes i enkeltsituasjoner der man er avhengig av å stille lag.
Bruk av overårige spillere
Følgende endringer gjelder i alle aldersklasser opp til og med junior: I spillformene 9er og 11er tillates det å benytte inntil tre overårige spillere. I spillformene 5er og 7er tillates det å benytte inntil to overårige spillere.
Overårig spiller kan i samme sesong spille på lag i sin egen aldersklasse eller høyere. Paragraf §2-3 i Breddereglementet skal derfor leses slik i NFF Akershus 2021:
§2-3 Unntak fra kravene til alder
 1. I alle aldersklasser opp til og med junior, kan et lag pr. kamp benytte inntil to tre overårige spillere i elleverfotball og nierfotball. I øvrige spillformer kan en to overårig spiller benyttes. Overårig spiller kan ikke benyttes på lavere lag dersom klubben stiller lag i spillerens egen aldersklasse.
  Overårig spiller kan ikke være mer enn ett år for gammel og kan i samme sesong ikke spille på lag i sin egen aldersklasse eller høyere.
Flytting av spillere mellom lag
Det er gjort endring i antall spillere man kan flytte for 11er- og 9er-lag til henholdsvis 7 og 6 spillere.
For 7er- og 5er-lag gjelder §2-12 slik det står oppført i Breddereglementet.
§2-12.Deltakelse på lag i gutt/jente 13-, 14-, 15-, 16-, 17-årsklasse og juniorklasser
(1) På et elleverlag kan det totalt benyttes inntil fem syv spillere som ble benyttet på øvrige elleverlag i samme aldersklasse i siste obligatoriske kamp
(2) På et nierlag kan det totalt benyttes inntil fem seks spillere som ble benyttet på øvrige nierlag i samme aldersklasse i siste obligatoriske kamp.
Endringene gjelder for sesongen 2021.

Her kan man se regelendringene i form av en filmsnutt. Anbefales hvis man er i tvil

 

Så er det viktig å poengtere at disse regelendringene er for å kunne gi kamptilbud til alle, og for å stimulere til aktivitet for klubber som har utfordring med antall spillere for å kunne stille lag i serien. Regelendringene er ikke et middel for å toppe lag i kamp om heder og ære og plassering på tabellen ⚽️)). I denne sammenheng har klubb, trenere og lagledere et moralsk ansvar.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg