Seier i siste seriekamp for Haga G14

Bilde bak fra v; Nicholas Reklev, Daniel Barås, Marius Qvigstad og Benjamin Sefring. Foran fra v; Henrik Sakshaug, Ludvig Bergh Salamonsen og Emilio Markussen.

2 x 20 minutter med spenning, og kampen ble avgjort 11 sekunder før slutt

Haga og Eidsvoll IF skulle spilt mot hverandre i januar, men kampen ble utsatt pga. koronasykdom i lagene. Kvelden 12. mai var et tidspunkt som passet for begge lag, og kampen gikk i Neshallen denne kvelden. Kampene mellom Haga og EIF har en tendens til å være veldig jevne, og det har ofte vært kun 1 mål som har skilt lagene ved kampslutt. Slik skulle det bli denne kvelden også.

Haga har en liten stall, og pga. sykdom og skader, stilte de uten innbyttere. Men gutta er godt trent fysisk, og gikk til kampen, klare for 2 x 20 minutter med hard jobbing.

Gjestene scoret det første målet, men deretter satte Haga de 3 neste scoringene. EIF hang seg på, slik at det aldri ble mer enn 2 måls ledelse til bruntrøyene, og etter 10 minutter stod det 5-5. Det var skikkelig fart i kampen de første 10 minuttene, men de neste 10 minuttene fram til pause, var det mye upresist fra begge lag. Men det må trekkes fram at på stillingen 6-6 fikk EIF straffe. Keeper Marius Qvigstad reddet, og returen kunne Emilo Markussen ta, og med den farten han har i kroppen, var det lett å løpe alene opp og sette den i mål bak EIF-keeperen. Benjamin Sefring satte inn omgangens siste mål, og hjemmelaget gikk til pause med ledelse 8-6.

I pausen fikk gutta beskjed om å fortsette det gode forsvarsspillet de hadde. EIF spiller mye inn til strekspiller, og han ble pakket godt inn av bruntrøyene. Framover var det kun konsentrasjonen det stod på, samt å kjøre avtaler før avslutning.

2. omgang begynte jevnt, med scoringer begge veier. EIF kom best i gang, og gikk fra å ligge under 8-6 til pause, til ledelse 10-11 etter 6 minutter. Da våknet Hagagutta, og det ble både 11-11, 12-12 og 13-13. Kampen stod og vippet, da Haga midtveis i omgangen gikk opp til 15-13. Men EIF bet seg fast, og da det gjenstod 5 minutter av kampen, var stillingen 16-16.

Publikum heiet og bet negler annenhver gang. Da det gjenstod 3 minutter, satte dagens toppscorer for Haga, Ludvig Bergh Salamonsen inn en straffe, og hjemmelaget gikk opp i ledelse 18-17. Det var høyt tempo begge veier, og 30 sekunder før slutt, klarte EIF å utligne til 18-18. Hagagutta holdt hodet kaldt, og hadde god bevegelse i laget, da EIF møtte dem langt ute på banen i sluttsekundene. Dagens bursdagsgutt, Henrik Sakshaug, satte inn seiersmålet 11 sekunder før slutt, og Haga vant 19-18 i sesongens siste seriekamp. Det var stor jubel blant publikum, spillerne og trenerne, da dommeren blåste av kampen.

Det har vært utrolig moro å følge dette laget denne sesongen. De vant sin pulje i serien før jul, og gikk for første gang til A-sluttspillet. Der har de møtt de 3 beste lagene fra hver pulje etter jul. Pga. korona i januar, ble det utrolig tett kampprogram utover vinteren. Mange av gutta spiller også på G15, så det har blitt mange kamper i vinter. Det har vært mange jevne kamper, og de har virkelig vært på høyde med de andre lagene. Laget endte på 6. plass av 12 lag, noe gutta skal være veldig stolte av.