Seier og ny målrik kamp av FUVO G16

FUVO G16

FUVO – Nittedal 8-5 (6-2)

Det eneste som er like sikkert som at julaften kommer hvert år den 24.desember, er at når FUVO gutter 16 inviterer til fotballkamp, så betyr det mange mål. Torsdagens oppgjør mot Nittedal ble intet unntak. Spillemessig en rotete kamp, men en underholdende og målrik kamp hvor FUVO-gutta leverte alt fra terningkast 1 til 6 i løpet av få minutter.

Lå under 1-2 etter et kvarter

Allerede fra start bølget spillet frem og tilbake. Nittedal kom til to feite målsjanser, men det var FUVO som tok ledelsen 1-0 etter 10 minutter ved Christian Rodrigues Henrikson. Tre minutter senere svarte bortelaget med å utligne, før en tabbe førte gjestene i ledelsen etter et kvarter spill.

Dette kunne fort knekt FUVO-gutta, men i stedet «gønnet» de på og spilte sin beste fotball for sesongen. De bestemte seg for å gjøre som treneren sa, nemlig gjøre ting enkelt. Vinne duellene og la ballen gjøre jobben.

Snudde kampen med tre kjappe scoringer

Etter halvspilt omgang vartet laget opp med et herlig angrep hvor Alexander Persvangen-Johansen endte med å servere et innlegg i Beckham-klassen til Sivert Aasli Asphjell, som headet ballen kontant i nettmaskene. Nå gikk ting virkelig på skinner for FUVO-gutta som i løpet av de to neste minuttene scoret ytterligere to mål. Først ved Sivert Aasli Asphjell så ved Christian Rodrigues Henrikson. Dermed hadde de snudd 1-2 til 4-2 i løpet av under tre minutter.

Siste 30 min meget gode av hjemmelaget

FUVO fortsatte å kjøre over Nittedal og etter en halvtime var det dags for kampens sjuende mål. Ballen gikk fra mann til mann før Victor Joswig Næss sendte en fin ball frem til Sivert Aasli Asphjell, som rundet keeper før han satte kula i mål. Alt gikk FUVOs vei. Det toppet seg da et innlegg fra Christian Rodrigues Henrikson endte i en fin bue over keeper og inn i mål. 6-2 var også pauseresultatet.

Holdt på å rote bort en sikker seier

FUVO avsluttet omgangen til terningkast 6, for så å starte andre omgangen til terningkast 1. Hjemmelaget gikk fra en trygg firemålsledelse til at Nittedal plutselig var ett mål bak i løpet av en timinutters periode hvor hjemmelaget mistet hodet fullstendig. Alt som kunne gjøres feil, ble gjort feil.  På stillingen 6-5 var Nittedal flere ganger nærme utligning, men mot spillets gang økte Fredrik Granberg til 7-5 da han fikk stå umarkert inne i boksen etter en corner og bare kontrollert sette ballen i en bue over keeper. I kampens siste minutt fastsatte Sivert Aasli Asphjell sluttresultatet til 8-5,  med en velpassert heading etter et godt slått frispark fra Nicolay Snildal.

Neste kamp for FUVO er tirsdag 15.september, borte mot Rælingen 2

FUVO stilte med følgende tropp: Mathias Scharning Lundberg, Wiliam Fossum Østhaug, Victor Joswig Næss,Fabian Sparby-Bagaas, Mantvydas Gecas, Nicolay Snildal, Lamek Million, Alexander Persvangen- Johansen, Christian Rodrigues Henrikson, Sindre Poll, Fredrik Thorset, Fredrik Granberg, Sivert Aasli Asphjell, Mikkel Aasness og Kevin Wego

Vi kommer tilbake senere med filmsnutter fra mange av målene.