Seier og tap for Hvam i årets to første treningskamper

Simen Andreassen scoret Hvam sitt trøstemål i møte med Driv IL

Etter å ha kjempet i toppen av 8.divisjon i to år, lykkes Hvam endelig i sitt tredje forsøk i 2018. Laget er godt i gang med årets forberedelser og har allerede gjort unna to treningskamper. Fredag tok de i mot Bøn, som i 2018 rykket opp til 8.divisjon hjemme på Hvam idrettspark , mens de på mandag tok de turen til Ytre Enebakk og møte med 6.divisjonslaget Driv.

Hvam – Bøn 2-0 (1-0)

Hvam hadde bra kontroll i store deler av matchen, og spesielt i førsteomgang satt kombinasjonene veldig godt. Dog var det bare 1-0 til pause etter at Even Dahl tok et kjapt innkast som Pål Rolstad Nilsen stusset videre til Martin Holter, som var sikker alene med keeper.

En del bytter i pausen gjorde at man mistet litt flyten, men man var fortsatt like solide bakover. Fremover skapte man fortsatt flere sjanser, men man var ikke effektive og presise nok på siste tredjedel. Noen minutter før slutt kom Tony Kristiansen igjennom på kanten og slo inn til Pål Rolstad Nilsen. Han gjorde ingen feil alene med keeper og satte inn sitt første mål for Hvam etter comebacket.

Hvam stilte med følgende lag: Marius Hovind,Simen Andreassen, Vegard Berge, Tobiasz Rzeznik, Kristoffer Aarhus ,Gøran Haga, Pål Rolstad Nilsen, Even Dahl,Ludvig Wang, Martin Holter, Kim Svebakken.

Benyttede innbyttere: Henrik Langbråten, Steffen Breen, Tony Kristiansen, Henrik Risvik Paulsen, Anders Norum og Håkon Rolstad Nilsen.

Driv IL – Hvam 3-1 (1-0)

Hvam fikk kampen tidlig inn i sin bane, men etter et drøyt kvarter spill og mot spillets gang tok hjemmelaget ledelsen etter en glimrende overgang.

Like etterpå ble en Hvam spiller felt av Driv sin keeper og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Hvam-spillerne mente forseelsen kvalifiserte til rødt kort, men dommeren lot burvokteren slippe unna med det gule. Bedre ble det ikke av at Hvam misset straffesparket.

Vertene startet andre omgang best, og etter få minutters spill doblet de ledelsen. Kampen var på ingen måte avgjort og siste halvdel av omgangen presset Hvam på for en redusering. Men det skulle gå lang tid før hvamsingene fikk hull på byllen. Først etter 89 minutter satt ballen i nota. En god kontring ble avsluttet med scoring av Simen Andreassen. Dessverre ble det aldri nerve i kampen da Driv gikk rett opp i angrep og fastsatte sluttresultatet til 3-1 til hjemmelaget.

Hvam skriver på sin twitterkonto at de til tider spilte godt og hadde gode kombinasjoner, men ble hardt straffe på kontringer.