Serie og kretsmester FUVO J13 avsluttet sesongen med stil

FUVO – Fjellhamar 3  7ér  10-2 (4-2)

FUVO jenter 13 år har levert en strålende sesong og kunne i teorien gå helt til topps i serien med hvis serieleder Lørenskog 2 mot alle odds gikk på en smell mot tabelljumbo Hvam i sin kamp.  Men Sjansen for at det skulle skje, så de fleste som utopi. Det ville i så fall være «årets skrell». Derfor lå fokuset hos FUVO-jentene på å slå serietreer Fjellhamar 2 og avslutte en allerede glimrende sesong med stil.

Elnaz Hemat sendte FUVO i føringen

Etter å følt litt på hverandre i starten sendte Elnaz Hemat FUVO i ledelsen etter ti minutters spill. Få minutter senere markerte firemålsscorer Vilde Kristine Aarhus seg for første gang med en markkryper nede ved stolperoten. Samme spiller la på til 3-0 etter 24 minutter. Så slappet hjemmelaget litt av på tempoet og Fjellhamar kom mer og mer med i kampen. Det resulterte også i to scoringer helt på tampen av første omgangen.

Fyrverkeri av en andre omgang

Hjemmelaget fikk fylt rikelig på med bensin i pausen, for det var et helt annet FUVO-lag entret matta etter sidebytte. Kaptein Sarah Finstad Hansen tok ansvar da hun med en fin dragning fikk lagt ballen til rette på venstrefoten og feide kula nede i motsatt hjørne. Minuttet senere økte Vilde Kristine Aarhus til 5-2, med et knallhardt skudd fra skrått hold som gikk via tverrligger og inn i mål.

Fra da av og inn var det bare ett lag på banen og spørsmålet ble etter hvert om hvor stor seieren skulle bli. FUVO-jentene var proffe til fingerspissene og scoret ytterliggere fem mål før de takket for seg. De fem siste målene ble satt inn av Amalie Louise Bjørnstad, Victoria Østvold Byfuglien,Linnea Fjelland 2 og Matilde Wenger.

Det betyr at FUVO gikk fra å tape 0-10 i seriepremieren til å vinne 10-2 i serieavslutningen. Det må kunne kalles en grei stigning i løpet av høsten.

Etter kampen kom sjokkmeldingen om at Hvam hadde stått for sesongens største skrell og spilt 3-3 borte mot Lørenskog 2 og med det hjulpet FUVO til å klatre helt til topps på tabellen.