Serieleder FUVO innfridde på hjemmebane

Siden det var liten hjelp å hente fra nabo R&Å i deres møte med Skedsmo, var kun ett poeng som skilte FUVO og Skedsmo før laget fra Opakermoen tok imot Eidsvold Turn 2 til kamp søndag. Gjestene stilte et ungt lag og det skulle tidlig vise seg at de ikke hadde all verden å stå imot med da FUVO-maskerinet startet motoren og «gønnet» på.

FUVO fikk raskt kampen inn i sin bane, og etter 10 minutter kom Mergim Shurdiqi til kampens første store målsjanse, og etter kvarter rundet Kim Brenna keeper, men satte ballen fra skrått hold i nettveggen.

Eidsvold Turn 2 kom til ett ok skudd etter et kvarter som Andre Thomsen reddet, men det var ingen tvil om at FUVO var det førende laget og det var bare et spørsmål før det første målet ville komme.

Shurdiqi sendte hjemmelaget i ledelsen

21 minutter i første omgang kom Kim Brenne seg fri inne i boksen og fikk avfyrt et skudd som gjestenes keeper reddet mesterlig. Dessverre for han endte returen hos Mergim Shurdiqi, som dro av en forsvarspiller før han satte ballen i nota. 1-0 til FUVO. Stillingen holdt seg til halvtimen var passert, da vartet vertene opp med et fint angrep på høyresiden. Ørjan Hopen fant Ole Kristian Myhre med en fin pasning etter at han hadde kommet på en overlapp. Myhre fosset ned til dødlinja, før han la ballen ut til Simen Nordnes, som med innsiden av foten plasserte den nede i hjørnet.

Avgjort før pause

Gjestene fra Myhrer yppet seg litt, men ungguttene ble veldig små og kom kun til noen greie skuddforsøk som Thomsen hadde kontroll på. Det skulle bli ett mål til før pause. Etter 42 minutter slo Kim Brenna en corner som fant veien til en umarkert Henrik Nordnes, som skallet ballen kontant i nettet.

En godt gjennomført første omgang av FUVO, spesielt med tanke på hva de leverte mot Fjellhamar sist. Gutta var tilbake på nivået de har levert på hjemmebane i store deler av sesongen.

Brenna med sesongens 32. seriemål

Skulle Eidsvold Turn2 ha en liten mulighet til å snu kampen, måtte de score tidlig og sette FUVO under press. I stedet skjedde det motsatte. To minutter ut i andre omgang holdt hjemmelaget trøkket oppe etter en corner. Etter litt flipperspill endte ballen til slutt hos Kim Brenna, som fra skrått hold satte sesongens 32.seriemål og lagets fjerde for dagen. Dermed var det snipp-snapp-snute for Eidsvold Turn-gutta.

Etter målet satte FUVO på cruise-kontrollen. Skapte litt nå og da, men gjorde akkurat det de måtte. Bortelaget fikk smake litt mer på kula, skapte ikke all verden, men kom til et par skuddforsøk som med litt mer presisjon kunne endt i scoring. Skal riktignok sies at begge lagene hadde en ball over målstreken, men begge gangene var assistentdommerne oppe med flagget.

Ørjan Hopen avsluttet med en «Hopen-spesial»

På overtid fikk FUVO tildelt frispark på kanten av sekstenmeteren. Ørjan Hopen tok noen steg bakover før han med ekstrem presisjon plasserte ballen helt oppe i nærmeste kryss. Et verdig punktum på dag da hjemmelaget ikke måtte ta ut sitt beste for å vinne, men allikevel hadde full kontroll fra start til slutt.

FUVO-trener Martin Wiker var fornøyd med at gutta hevet seg fra Fjellhamar-matchen og var tilbake på det nivået man må være for å kunne rykke opp.

• En godt gjennomført kamp av oss, spesielt i første omgang hvor vi kjører over Turn. I andre gjør vi det vi må og vinner fullt fortjent 5-0. Nå skal vi ha en god treningsuke før vi reiser til Bjørkelangen neste tirsdag for å møte Aurskog-Høland i en vanskelig bortekamp.

FUVO har levert varene på hjemmebane i årets sesong. 11 seire av 11 mulige er rett og slett imponerende. Nå mål laget også levere på bortebane. Fire bortetap på ni kamper er ikke bra nok. Laget har i tillegg igjen fire tøffe bortematcher, og må mest sannsynligvis vinne tre av disse. Først ut er ett av divisjonens beste hjemmelag, Aurskog-Høland, før de møter Blaker hjemme, Lørenskog 2 og Strømmen 2 i to strake bortekamper, før det hele avsluttes med hjemmekamp mot R&Å og bortekamp mot Sørumsand.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Henrik Nordnes, Fredrik Nilsen, Henning Torgnesskar, Simen Nordnes, Andreas Castilla,Ørjan Hopen, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Ovar Skjevdal, Sebastian Wang ,Simen Scharning og Andre Jørgensen