Sesongens første trepoenger til FUVO 2

6.divisjon  FUVO 2 mot Flisbyen 3-2 (1-2)

Gjensyn med tidligere FUVO-spillere

FUVO 2 stilte et meget bra rekruttlag med Ørjan Hopen og flere andre fra A-stallen i tirsdagens oppgjør mot Flisbyen. Gjestene fra stasjonsbyen Lillestrøm hadde på sin side mange gode og erfarne spillere. Tre av de har også vært i FUVO. Martin Rosenkilde spilte så sent som i fjor og Andreas Castilla fikk med seg opprykket til NTL i 2019, samme år som Martin Wiker var trener. Sistnevnte var kaptein og styrte Flisbyen-skuta fra sin midtbaneposisjon.

Flisbyen ledelse til pause

Til tross for at FUVO stilte med årets sterkeste lag så var det Flisbyen som kom best i gang. Allerede etter fire minutter hadde de en ball i nettmaskene, men den ble avblåst for offside.  Rett etterpå sendte Andreas Lundgren i vei et skudd som sneik seg på feil side at stolpen. Ti minutter ut i matchen endte et innlegg fra høyre inn i boksen til Alexander Stubberud Hungnes, som sendte Flisbyen i ledelsen 0-1.

Ørjan Hopen med Hopen-spesial

Martin Wiker var involvert i det meste Flisbyen foretok seg, mens Ørjan Hopen var hovmester for FUVO. Etter 21 minutter fikk hjemmelaget frispark fra 25 meter, og da var det dags for Hopen-spesial. Dermed stod det 1-1 og lagene var like langt for en stakket stund. Fire minutter senere var Flisbyen på nytt i ledelsen etter scoring av Ako Ahmadi. Bortelaget var veldig nærme 1-3, men en god redning av Henrik Berntsen gjorde sitt til at lagene gikk til pause med (kun) 1-2 til gjestene.

Målet til Ørjan Hopen

Hjemmelaget fikk en god start på andre omgangen med scoring etter seks minutter. For første gang i kampen satte de opp et tempo som Flisbyen-spillerne ikke hadde noe mottrekk mot. Sebastian Jensen sendte en fin ball utpå kanten til Baktiar Rzaev, som fosset forbi sin oppasser og la inn foran boksen til en løpende Andreas Lundgren, som fra ni meter plasserte ballen tilside for keeper og inn i mål.

Andreas Lundgren utligner til 2-2

Innbytter Ole Kristian Thorset avgjorde for FUVO2

Flisbyen var veldig nærme å ta ledelsen for tredje gang, men kula suste i nettveggen. Spillet bølget frem og tilbake, men etter 74 minutter bestemte innbytter Ole Kristian Thorset for å ta saken i egne hender. Han dro seg forbi den ene Flisbyen spilleren etter den andre før han banket ballen nede i motsatt hjørne. 3-2 til FUVO.

Ole Kristian Thorset blir her matchvinner med sin 3-2 scoring

Mot slutten av kampen var det FUVO som kom til de største sjansene, men Flisbyen var på ingen måte ufarlige og spenningen levde hele kampen ut. Heldigvis for hjemmelaget klarte de å holde unna og etter 90 min +tillegg kunne FUVO-spillerne slippe jubelen løs for sesongens første trepoenger.

Alt i alt en fortjent seier i en kamp der FUVO-spillerne først og fremst skal ha kred for å ha kommet tilbake etter å ha ligget under to ganger.