SIF/FUVO3 vant lokaloppgjøret mot Haga = På vei mot trygg plass

Heimnes & SIF versus Vinje og Haga

Lørdag var det duket en meget viktig kamp da Skogbygda/FUVO3 tok i mot Haga til lokaloppgjør og en kamp for tilværelsen i 8.divisjon. Det rykker minimum ned to lag fra 8.divisjon og før kampen lå Hage nederst med 6 poeng. På plassen over lå Frogner med 10 poeng og på “sikker” plass lå hjemmelaget med samme poengsum som Frogner, men med bedre målforskjell.

Haga ville med tap rykke ned,mens SIF/FUVO3 fremdeles ville ha muligheten til å redde plassen selv med tap. Men med erkerival R&Å3 i neste serieomgang og serietoer Bøn i siste, så er det ingen garantier for at de sitter igjen med for mange poeng etter de oppgjørene.

De var mye nerver hos begge lagene da de inntok en småtung gressmatta i duskregnet. Haga,som ikke har vunnet siden 22.mai måtte vinne, men det var hjemmelagets som startet best. Etter 22 minutter sendte toppscorer Kenneth Nordli SIF/FUVO 3 opp i ledelsen, og fire minutter senere satte samme mann inn sitt andre for dagen og sitt 17 seriemål for sesongen.

Det så ut til å gå SIF/FUVO3 sin vei, men etter en drøy halvtimes spill satte Haga-veteranen Trond Rasmussen inn to kjappe i løpet av fire minutter. Dermed gikk lagene til pause med 2-2 og fortsatt spenning.

Dramatikken fortsatte etter pause. Allerede etter 50 minutter ble hjemmelaget enn mann mindre etter at Robin Petersen fikk rødt kort.Det stoppet imidlertid ikke hjemmelaget som på nytt tok ledelsen etter 56 minutter ved Pål Moløkken . To minutter senere stod det 3-3 etter at Håkon Vestmo hadde satt kampens sjette mål i nettmaskene.

I spill 10 mot 11 tok SIF/FUVO3 for tredje gang ledelsen, og for fjerde gang kom det to kjappe mål etter hverandre, begge til hjemmelaget. Kaptein Gaute Bogenholt sendte hjemmelaget opp i 4-3 etter 68 min. Ett minutt senere økte Kenneth Nordli til 5-3. I kampens siste minutt fastsatte Andreas Rønold Johansen sluttresultatet til 6-3 til SIF/FUVO3, som dermed tok et langt steg i retning av fortsatt 8.divisjonsspill i 2020.