Sjansebonanza da FUVO G16 tapte for Ull/Kisa 3

FUVO – Ull/Kisa 3   2-4 (1-1)

Etter å ha vunnet to av de tre siste hjemmekampene tok G16-laget til FUVO tirsdag imot Ull/Kisa 3 til kamp. Ett lag som i likhet med FUVO stod med 6 poeng, og som det burde være mulig å hanskes opp med. Det ble en kamp ikke ulik mange andre, bortsett fra at det ble scoret færre mål enn det som har vært gjennomsnittet så langt i sesongen.

Det ble en kamp preget av sjansesløseri, hawaii-fotball, personlige feil og ikke minst ble to tidligere FUVO-spillere tungen på vektskålen i det som endte i 2-4 tap.

Keeper-Mathias holdt FUVO inne i matchen i første omgang

Hjemmelaget åpnet friskt og allerede etter tre minutter kom Alexander Persvangen-Johansen seg fri på venstrekanten og fra skrått hold satte han ballen sikkert i nettmaskene. Etter hvert kom Ull/Kisa på flere gode kontringer som ofte resulterte i at de kom kom alene med FUVO-keeper Mathias Scharning Lundberg, som på sin side stengte buret og holdt hjemmelaget i ledelsen til det var spilt 22 minutter. Da klarte selv ikke han holde unna. Kisa fikk corner etter en meget god redning av Mathias, men corneren ble omsatt til mål. Omgangen ebbet ut med 1-1, men det kunne fort stått 1-2 da Ull/Kisa ble tildelt et straffespark som de skøyt himmelhøyt over.

Sleit med effektiviteten i andre omgang

FUVO fikk en god åpning på andre omgangen og burde tatt ledelsen, men det ville seg ikke helt foran mål. Etter flere misbrukte 100% sjanser, svarte Ull/Kisa med å utnytte en feil i de bakre rekker hos hjemmelaget. Målscorer for Kisa var Eskild Amundsen Hernes, som så sent som i fjor spilte i den røde og hvite FUVO-drakta. Hjemmelaget fortsatte å produsere store sjanser, den siste etter 70 minutter ved Alexander Persvangen-Johansen, som skøyt i nettveggen. Gjestene svarte med å gå rett i angrep å øke til 1-3 ved nok en tidligere FUVO-spiller i Håkon Amundsen Hernes.

FUVO og Alexander Persvangen-Johansen svarte med å gå rett i angrep og redusere til 2-3. Dermed var spenningen tilbake. Vertene jaget utligning, men i stedet var det Ull/Kisa og Eskild Amundsen Hernes som satte inn kampens siste mål.

Et surt tap hvor sjansene til å vinne var til stede. Ekstra surt var nok også at to av fjorårets lagkamerateter stod for de tre siste målene.

Neste kamp for FUVO er lørdag 26.september, borte mot Skedsmo 3

FUVO stilte med følgende tropp: Mathias Scharning Lundberg, William Fossum Østhaug, Victor Joswig Næss, Mantvydas Gecas, Nicolay Snildal, Lamek Million, Alexander Persvangen-Johansen, Niklas Thøger-Andresen, Christina Rodrigues Henrikson, Sindre Poll, Fredrik Thorset, Fredrik Granberg, Sivert Aasli Asphjell, Mikkel Aasness, Kevin André Wego og Lars-Fredrik Snildal