Skogbygda best i lokaloppgjøret mot R&Å 3

8.divisjon   Skogbygda mot R&Å 3  4-1 (3-1)

Tirsdag var det duket for årets første lokaloppgjør i 8.divisjon mellom Skogbyga og R&Å 3. Regnet bøttet ned flere steder i Nes, men i Skogbygda var det opphold og en grønn og fin gressmatte som ventet de 22 spillerne som startet matchen.

Jan Niklas Hagen med hat-trick i første omgang

En meget opplagt Jan Niklas Hagen ga Skogbygda en drømmestart på matchen da et innlegg fra venstre ble stusset videre og datt ned i beina. Han brukte en touch til legge ballen til rette før han kontant satte ballen i mål fra fem meters hold.

Skogbygda har en gift trio på topp med Emil Holen, Kenneth Nordli og Jan Niklas Hagen. Disse var stadig på farta og utfordret R&Å-forsvaret gang på gang. Gjestene var først og fremst farlige da sendte bakromsball til Lasse Holum Hansen. En gang glapp offsidefella til hjemmelaget, men da fikk de hjelp av kampens dommer, som blåste for nettopp offside.

Lasse Holum Hansen reduserte fra straffemerket

I den andre enden av banen kunne Gaute Borgenholt økt ledelsen, men brukte litt for lang tid. Men etter 35 minutter fikk Jan Niklas Hagen en perfekt ball i bakrom. Med en R&Å-spiller rett i ryggen klarte han allikevel å sette ballen tilside for keeper og inn i mål.  To minutter senere var det dags for nok et mål, også denne gangen til Skogbygda. Jan Niklas Hagen fullførte sitt hat-trick da han igjen var på rett plass da et skudd traff tverrligeren og ned i beina på Skogbygda-spilleren. Han var kald som isbjørn da han først dro av en R&Å-spiller før han vippet ballen over en liggende R&Å-keeper. Rett før pause reduserte Lasse Holum Hansen til 3-1 fra straffemerket.

R&Å 3 var nære komme inn i matchen igjen i starten av andre omgangen

R&Å startet andre omgangen best og etter fire minutter var Øyvind Hofsrud cm fra å sette ballen på i nota, men avslutningen gikk på feil side av stolpen. Hjemmelaget trakk seg etter hvert mer og mer tilbake og satset alt på kontringer. Dette gjorde sitt til at R&Å hadde mye ball, men de sleit med å komme til gode avslutninger mot et godt Skogbygda forsvar.  Temperaturen steg utover i omgangen og det ble mange tøffe dueller og taklinger fra begge lag. R&Å var nære på et par ganger, men etter 80 minutter kunne det fort stått 4-1 da Emil Holen spilte Tor Erik Tømmerbakk igjennom. Han hadde maur i rompa og avfyrte med en gang i stedet for å avslutte alene med keeper. Ballen har de fremdeles til gode å finne, men ryktene vil ha det til at den endte like ved skytterhuset. Få minutter senere kom R&Å til sin siste store målsjanse, men lobben fra Lasse Holum Hansen endte like over tverrliggeren. I stedet skulle to innbyttere komme i fokus helt på tampen av oppgjøret. Anders Kvalnes dro seg fint forbi et par forsvarspillere, men ble felt og dommeren dømte frispark på kanten av sekstenmeteren. Kasper Aanerud fant frem godfoten og satte frisparket nede i nærmeste hjørne. En fin scoring som også ble kampens siste.

Alt i alt en fortjent seier til Skogbygda, som dermed klatret opp på 5.plass med 9 poeng. R&Å3 ville med seier klatret helt til topps, men blir stående på en meget oppløftende 2.plass med 10 poeng.

Skogbygda stilte med følgende tropp: Piotr Sobieszcuk, Tobias Rzeznik, Eivind Husås, Tobias Monsrud, Jørgen Kårstad, Robin Pettersen, André Skogheim, Markus Sæter, Kasper Aanerud, Gaute Borgenholt, Tor Erik Tømmerbakk, Niklas Holm Martinsen, Jan Niklas Hagen, Kenneth Nordli, Petter Berg Haugen, Emil Holen og Anders Kvalness,

R&Å 3 stilte med følgende lag: Adam Atour, Mathias Alexander Swart, Tim Sebastian Henriksen Johnson, Fredrik Stokkebryn, Marius Sormerud Johansen, Magnus Rustad Nilsen, Remi Myhrer, Kristoffer Bue, Hans Kristian Hofsrud, Lasse Holum Hansen og Steinar Hofsrud. Benyttede innbyttere; Stian Linderoth-Jensen, Håkon Vestmo, Henrik Hansen Lindstad, Ruben Kristengård, Øyvind Hofsrud og Omid Taheri