Skogbygda klatrer på tabellen etter sin tredje strake sier

8.divisjon Skogbygda – Rælingen 3 5-2 (2-0)

Etter en litt tøff start på sesongen med kun ett poeng på de to første matchene, så har Skogbygda spilt seg i form utover våren. Før den siste kampen før sommerferien, hjemme mot Rælingen 3, stod Daniel Heimnes sine gutter med kun ett tap på de sju siste matchene. Laget jaget sin tredje strake trepoenger som ville føre de opp rett opp i opprykkskampen.

Tomålsledelse til pause

Det startet litt tregt for Skogbygda. Det var store avstander mellom lagdelene i starten og ting gikk ikke på skinner før første omgangen nærmest seg halvspilt. Etter et par halvsjanser kjempet Emil Holen til seg ballen inne i boksen til Rælingen. Han sentret til Marcus Sæter som på sin side fant Jørgen Westvang, som fra skrått hold feide ballen i mål. Ti minutter senere serverte Magnus Granmo Finset ballen på et sølvfat til Emil Holen, som kranglet ballen over målstreken.

Rælingen 3 kunne fort tatt ledelsen, men SIF-keeper for dagen, Tor Erik Tømmerbakk fikk hjelp av stolpen. Alt i alt en fortjent 2-0 ledelse til hjemmelaget etter de første 45 minuttene.

Skogbygda holt på å rote bort seieren

Skogbygda startet andre omgangen veldig bra. Det var bra trøkk fra start og det tok ikke mer enn fem minutter før veteranen Eivind Husås banket ballen i mål etter en corner som ble stusset videre fra Andre Skogheim til Husås. Vertene hadde full kontroll og man satt bare å ventet på mål nr fire. Så snudde matchen karakter. I løpet av fire minutter reduserte Rælingen to ganger og plutselig var det match igjen.

Gaute Borgenholt scoret sitt mål nr 103

Gjestene kjørte matchen en periode og kunne fort utlignet til 3-3, men i det 78. minutt endte ballen hos Jakub Nikodem Wysko, som fra sekstenmeters hold smelte kula kontant i mål. Det var godt for både spillere, tilskuere og ledere, som dermed fikk roet nervene litt. Rælingen innså samtidig at dette gikk mot et tap. Helt på tampen kom Magnus Granmo Finset seg ned på dødlinja, fintet vekk en motstander før han la en 45 graders pasning til kaptein Gaute Borgenholt, som fastsatte sluttresultatet til 5-2. Dette var Borgenholt sitt mål nr 103, noe som betyr at han er den mestscorende spilleren i Skogbygda gjennom alle tider.

Skogbygda tar sommerferie på 4.plass med 17 poeng, men det er kun to poeng opp til Hakadal og Strømmen 3 på delt andreplass og fem til serieleder Frogner.

1-0  20 min Jørgen Westvang

2-0  33 min Emil Holen

3-0  50 min Eivind Husås