Skogbygda slo Fenstad SK i årets første treningskam

Foto fra et tidligere oppgjør mellom lagene

Skogbygda – Fenstad SK 6-2 (2-0)

Skogbygda tok lørdag imot Fenstad SK til sesongens første treningskamp på Funnefoss kunstgress. Begge lag hadde mange forfall pga vinterferien.

Kampen startet med sjanser til begge lag, men etter 20 minutter tok Skogbygda ledelsen etter en strålelende kontring som endte med et godt innlegg som ble enkelt satt inn i mål. Fenstad SK måtte dessverre bytte tre man forholdsvis tidlig med skader. Dette gjorde sitt til at laget sleit med å finne rytmen, det var derfor ikke ufortjent at Skogbygda scoret nok en gang før pause og kunne gå i garderoben med en fortjent 2-0 ledelse.

Rett etter sidebytte reduserte Alexander Holen til 2-1 på et perfekt slått frispark. Men rot hos Fenstadsøkningene gjorde sitt til at Skogbygda kunne gå opp i 3-1. Gjestene ga på ingen måte opp og etter 65 minutter vartet Alexander Holen opp med et nytt godt frispark, men denne gangen var tverrliggeren i veien. Magnus Kvalness oppfattet situasjonen raskt og satte inn returen.

Like etterpå måtte Jan Niklas Hagen forlate banen med brekt håndledd. Dette gjorde sitt til Skogbygda tok tilbake initiativet i kampen og styrte det meste som skjedde utpå matta. De ti siste minuttene scoret de tre mål og vant kampen 6-2

Mål for FSK. Alexander Holen og Magnus Kvalness

Mål for SIF: Niklas Martinsen 2, Kenneth Nordli 2, Markus Sæter og Espen Buberget

SIF-treneren fornøyd med store deler av matchen

Skogbygda-trener Daniel Heimnes var selvfølgelig mest fornøyd, selv om han også synes kampen bar preg av å være årets første.

• Det var tidvis veldig bra, og tidvis ganske så rotete. Første omgangen synes jeg var bra, vi spilte oss til flere digre sjanser og kunne fint ledet med mer enn de to målene vi gjorde før pause. Samtidig synes jeg vi hadde god kontroll på Fenstad defensivt.
  • Andre omgangene begynte veldig rotete, der vi ikke evnet å ta tak i ballen helt i starten og vi virket litt stressa. I denne perioden fikk Fenstad også sin andre redusering. Etter målet tok vi oss sammen og fikk kampen inn i vårt spor igjen. Herfra og ut kontrollerte vi kampen fint.
  • Alt i alt er jeg fornøyd, spesielt da det er første kampen for året. Scorer noen fine mål, slapp kun inn på dødball, og fikk øvd på det jeg hadde håpet på før kampen. Noe rusk i maskineriet som vi må jobbe med utover våren, men en veldig fin start på årets sesong, fastslår SIF-trener Daniel Heimnes til Nesfotballen

FSK-treneren var mest bekymret for alle skadene

FSK-trener Stian Olsen var ikke like fornøyd, men størst bekymring var nok alle skadene laget pådro seg i matchen. Muskelskade i låret på Sebastan Thøger-Andresen og brekt håndledd på Jan Niklas Hagen bekymrer mest. Dessverre ser det ut som Hagen mister resten av oppkjøringen og mulig noe av seriestarten.

• Med en del spillere ut og en del nye inn så var det i tankene at det kom til å bli en del usikkerhet og ikke så mye flyt, er noe jeg var klar over før kampen startet.
  • Vi var med en liten stund da vi først reduserte til 1-2 og senere 2-3, men da de siste skadene kom, så tok Skogbygda over og kjørte resten av kampen. Puttet tre mål på de siste 10 minuttene og vinner 6-2. Alt i alt var dette en kamp langt under det nivået vi har inne, men heldigvis var dette kun en av flere treningskamper.

Totalt fikk vi fem skader i denne kampen, men jeg håper inderlig at det ikke fortsetter sånn inn mot neste treningskamp som er førstkommende helg mot Sand 2 på Funnefoss Kunstgress. Til den kampen skal og må vi heve oss mange hakk, sier FSK-trener Stian Olsen til Nesfotballen etter kampslutt.