Skogbygdas opprykkshåp lever fremdeles

Gaute Borgenholt ble matchvinner da Skogbygda slo Sand på bortebane

8.divisjon  Sand mot Skogbygda 1-2

Med kun to kamper igjen å spille så var det kun seier som telte i borteoppgjøret mot Sand 2. Men det er mulig det lå litt nerver i luften, for det var Sand som startet best, hadde mest ball, men Skogbygda var ikke nevneverdig truet.

Skogbygda kunne drept kampen i første omgang

Etter en litt treg start, kom Skogbygda seg mer frem i skoa og presset Sand høyt i banen, som igjen ofte endte med at de vant ballen i gunstige posisjoner. Etter en god overgang fra dette presset, endte ballen på venstrekanten hos Jørgen Westvang, som slo et perfekt innlegg som Anders Kvalness breisidet inn i mål.

Skogbygda fortsatte presset etter 0-1 scoringen, og fikk igjen betalt kort tid etterpå ved at de fikk straffe som Gaute Borgenholt satte sikkert i nettmaskene.

• I perioden rundt målene var vi gode, skapte mange sjanser og burde mer eller mindre drept kampen. Dessverre klarte vi ikke holde presset oppe like bra og Sand kom tilbake i kampen etter en halvtime, forteller Skogbygda-trener Daniel Heimnes

Litt før pause satte bortelaget i gang kort, men de klarte ikke spille seg gjennom presset til Sand og det resulterer i brudd og scoring i mot.

Sand presset i andre omgang, men Skogbygda forsvaret hadde god kontroll

Fra start i andre omgang er rollene snudd. Skogbyga har igjen en god periode der de presser Sand godt. De produserte flere gode sjanser, men fikk ikke utteling i form av scoring. Den siste halvtimen var Skogbygda-gutta litt på bakbeina. Sand styrte mye utpå matta, men det ga også gjestene gode overgangsmuligheter, som de dessverre ikke klarte å utnytte. Hjemmelaget klarte aldri å sette inn et skikkelig støt og dermed kunne Skogbygda spillerne slippe jubelen løs etter nok en seier

• Vi slet med å treffe på de avgjørende situasjoene og selv om Sand hadde mye ball og styrte spillet, hadde vi bra kontroll defensivt, og Piotr Sobiszczuk ble sjeldent satt på noen store prøvelser, annet enn noen skudd fra distanse

Skogbygda treneren oppsummerte kampen på følgende vis:

• Da vi hadde initiativet var vi veldig gode, men vi manglet litt killerinstinktet til å drepe kampen. Tidvis slet vi med å finne ut av hva Sand drev med, og vi var litt slurvete rent teknisk. Synes likevel vi har bra kontroll og skaper mange farlige situasjoner som kunne endret kampbildet. Da dette ikke sitter, og vi likevel kjemper oss til en seier skal vi være fornøyde. Sliteseiere på litt halvveis dager smaker vel så godt som noe annet, sier Daniel Heimnes avslutningsvis til Nesfotballen etter kampslutt.

Tabellsituasjonen i 8.divisjon er slik at Bøn 2 leder med 35 poeng, fulgt av  Kløfta med 34  og Skogbygda  med 31 poeng. Det gjenstår en kamp.

Skogbygda spiller siste seriekamp, 1.oktober, borte mot Nittedal

Skogbygda stilte med følgende tropp: Piotr Sobieszczuk, Tobias Rzeznik, Eivnd Husås, André Skogheim, Axel Dybvig, Jørgen Kårstad, Niklas Holm Martinsen, Gaute Borgenholt, Markus Sæter, Jørgen Westvang, Alexander Holen, Anders Kvalness, Emil Holen, Jan Niklas Hagen, Petter Berg Haugen