FUVO lå under 0-2 etter 77 min, snudde og vant 4-2

FUVO leder serien etter halvspilt serie

FUVO hadde veldig lyst til å lede serien etter halvspilt serie og for å gjøre det måtte de minst ta ett poeng. Da ville de toppe tabellen på bedre målforskjell enn Skedsmo, som slo Lørenskog2 2-0.

FUVO var storfavoritter hvis man ser på statistikken. Laget fra Opakermoen stod med 18 poeng på sine seks hjemmekamper mot Sørumsand sine fire bortepoeng. Gjestene har heller ikke tatt poeng på bortebane på de fire siste kampene, men er uforutsigbare og kan plutselig klinke til med en seier. Når «Tiki-taka» fotballen til Gjelsvik sitter, så vil ethvert lag slite med Sørumsand.

“Kom mai du skjønne milde” er det en sang som heter, og med mildværet så har også poengene trillet inn for FUVO-trener Martin Wiker og hans mannskap. Gutta hans har vunnet samtlige matcher i mai og juni.

Sørumsand ledet med to mål etter 54 minutter

FUVO spilte en ok 1.omgang og skapte nok sjanser til å lede, spesielt på dødballer var laget farlige. Men istedenfor var Sørumsand som tok ledelsen etter 41 minutter ved Martin Fauske Evensen.

Fire minutter ut i 2.omgang rundet Kim Brenna keeper, men en forsvarsspiller reddet på streken. Fem minutter senere doblet gjestene ledelsen ved Vegard S. Servold.

Det ingenting som tilsa at FUVO skulle skulle ende opp med poeng da det stod igjen et kvarter av kampen.

Så eksploderte det på Funnefoss stadion

78 min ut i matchen gikk Mads Rismoen over ende i duell med keeper, og dommeren blåste straffe. Kim Brenna var sikkerheten selv fra straffemerket. Fire minutter senere utlignet Brenna til 2-2 med et skudd fra 20 meter. Like etterpå slo en FUVO spiller en håpløs ball rett i beina på en Sørumsand-spiller, som plutselig fikk fri vei mot Thomsen i FUVO-buret. Hjemmelagets målvakt vartet opp med en matchvinnerredning. Og i stedet for 2-3 til Sørumsand, sendte Mads Rismoen FUVO til himmels da han banket inn 3-2 etter 86 minutter. På overtid ble innbytter Julian Paulsen felt og nok en gang pekte dommeren på straffemerket. Og nok en gang var Kim Brenna sikkerheten selv.4-2 til FUVO ble også sluttresultatet, som dermed topper tabellen etter halvspilt serie.

FUVO-trener Martin Wiker sier til Nesfotballen at han var brukbart fornøyd med 1.omgangen, men misfornøyd med den første halvtimen etter sidebytte.

• Det var utrolig deilig å dra i land seieren etter en sånn kamp. Jeg trodde ikke helt på seier med et kvarter igjen å spille, men gutta viste en enorm moral og snudde 0-2 til 4-2. Det viser hva som bor i gutta, sier en sliten men fornøyd trener til Nesfotballen.

4.divisjonstabellen kan ses her

Vi tror FUVO starter med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Marius Nordby, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Preben Finstad,  Andreas Castilla, Mads Rismoen og Kim Brenna.
Benyttede innbyttere: Mergim Shurdiqi, Oliver Nøvik Julian Paulsen, Oskar Wang og Even Myren Nøbø