Sluttreferat: Dramatikk da FUVO snudde 0-1 til 2-1 med en mann mindre

Allerede i den 2. serierunden møttes to av seriefavorittene til kamp på Funnefoss kunstgress. FUVO kom til møte med tap for Fet, mens EIF vant oppskriftsmessig i sin seriepremiere mot Blaker.Og dramatikk ble det til den store guldmedalje. Vi snakker rødt kort til FUVO og en omdiskutert scoring til hjemmelaget helt på tampen.

Thomsen holdt FUVO inne i matchen

Det var et aggressivt bortelag som tok tak i kampen fra start. FUVO fortsatte litt i samme duren som Fet, med dårlig tempo og for mange feilpasninger sentralt. EIF utnyttet dette med å sette i gang kjappe kontringer, som endte i flere store sjanser. Allerede etter tre minutter så de fleste ballen i nota, men en fantastisk enhåndsredning av Andre Thomsen forhindret ledelse til gjestene. Like etterpå kontret FUVO, men Brenna mistet ballen i det som kunne blitt en stor sjanse til laget fra Opaker.

Ti minutter ut i kampen var det duket for kampens første scoring. Et innlegg fra høyre fant veien til EIFs goalgetter, Fredrik Kristiansen, som headet bortelaget i ledelsen. Like etterpå var Jonatan Teigland frempå med et småfarlig skudd. Hjemmelaget fikk lite til i starten, og etter et kvarter måtte i tillegg Ørjan Hopen kaste inn håndkleet. Inn kom en halvskadet Stian Westerheim.

EIF gikk i garderoben med ledelse 0-1

Etter hvert kom FUVO mer inn i matchen. EIF la seg lavere og vertene kom til en del innlegg og noen farligheter som fort kunne endt i scoring. men det stod fremdeles 0-1 da dommeren blåste av til pause. EIF var aggressive og gode de første 20 minuttene, men de klarte ikke holde trøkket oppe resten av omgangen. FUVO hadde ballen mest i siste halvdel av omgangen, dog uten å imponere.

FUVO med enn mann mindre i over en halvtime

Åtte minutter ut i andre omgangen gikk Stian Westerheim inn i en takling som endte i rødt kort. Da så det ikke lyst ut for Martin Wiker sitt mannskap. Laget lå allerede under med 0-1, og skulle spille over en halvtime med en mann mindre. Oddsen for tap var lav.

Men så skjer det som ofte skjer når et lag får en utvist, de andre hever seg og forskjellen mellom lagene blir ikke stå stor som man skulle tro. FUVO-spillerne løp mer og trøkket mer til i duellene. Etter en snau times spill slo Andreas Castilla en corner som Mergim Shurdiqi headet via stanga og inn i mål.

Gjestene fra Råholt var farlige på innlegg og dødballer. Like etter utligningen måtte Andre Thomsen nok en gang frem med en knallredning nede ved stolperoten. I tillegg stod bortelaget to-tre ganger på blank og bare hadde å nikke ballen mellom stengene, men headingene gikk over. EIF var naturlig nok ivrigst på å ta hjem seieren, men etter 85 minutter ble det for alvor dramatikk på Funnefoss kunstgress.

Dramatikk i forkant av 2-1 scoringen til Kim Brenna

Ballen traff assistentdommeren som løp langs linja, et godt stykke innpå FUVO sin banehalvdel. Alle spillerne på EIF stoppet opp og mente ballen var over linja, men verken assistentdommeren eller hoveddommer gjorde tegn på at den var over. Chris Lundhaug var kjapp i oppfattelsen og sendte kula i retning Kim Brenna, som dro av sin oppasser og satte ballen i mål. 2-1 til FUVO.

Da ble det full kaos utpå matta. EIF protesterte på avgjørelsen, men både hoveddommer og assistentdommer var sikre på at ballen aldri var over linja og var sånn sett i spill hele tiden. Dermed godkjente de målet til FUVO.

Fra undertegnede sin plassering var det umulig å se om ballen var over linja, det er derfor vanskelig til å ta stilling til avgjørelsen, men et godt råd er å fortsette å spille til dommeren blåser i fløyta.

Rett etter kampen flokket frustrerte EIF-spillere rundt dommeren, uten at det hjalp noe på utfallet. Eneste resultatet var gult kort til Eiven H. Solberg.

Det er ingen tvil om at det er EIF som har mest grunn til å være misfornøyd med resultatet. De ledet 0-1 og hadde i tillegg en man mer i over en halvtime. På den andre siden var det nettopp utvisningen som tente FUVO-spillerne. De jobbet knallhardt for hverandre og stod på til «the bitter end» Og sånn ble det tre poeng av i denne kampen. Fortjent eller ikke fortjent har ikke noe å si.

Regelen er klar

Hoveddommer, Haakon Arve Pedersen Bue fra Raumnes & Årnes, hadde følgende å si til RB om hendelsen som avgjorde kampen

– I regelen står det at dommerne er en del av spillet, på lik linje med cornerflagg og de andre spillerne. Vår assistentdommer ble truffet av ballen, samtidig som han løp på linja. Han var altså på linja, da han ble truffet. Regelen sier da at spillet skal fortsette.

Til tross for at EIF-trener Roy Arne Berg var uenig i forspillet til kampens siste mål, skal han ga kred for at han etter kampen gikk inn i dommergarderoben for å fortelle de at han synes det røde kortet på Westerheim var i det strengeste laget. Sånt står det respekt av.

0-1 10 min (Fredrik Kristiansen)

1-1 59 min (Mergim Shurdiqi)

2-1 85 min (Kim Brenna)