Mads Rismoen og Fredrik Nilsen scoret hvert sitt mål i 3-2 seieren

NTL Fløya mot FUVO 2-3 (1-2)

FUVO var på ingen måte favoritter da laget tok turen nordover til Fløya og match mot et opprykksjagende Fløya-lag som stod med seks strake hjemmeseire. FUVO avsluttet vårsesongen med ett poeng på de fire siste og hadde før søndagens oppgjør tatt poeng i en av seks bortekamper.

Fløya tok ledelsen

Etter å ha avsluttet vårsesongen litt lurvete, var den defensive tryggheten tilbake hos FUVO i første omgang. Hjemmelaget Fløya hadde stort ballinhav og etter 11 minutter sendte Runar Johansen vertene i ledelsen 1-0 etter at Andre Thomsen hadde reddet to ganger, men på den tredje satt den for Fløya. Selv om FUVO lå trygt i ramma, så var de både aggressive og turte å angripe når de fikk sjansen. Allerede i angrepet etter 1-0 scoringen var FUVO cm fra å utligne da Mads Rismoen og Nicklas Brenna Karlsen fikk hver sin mulighet rett etter hverandre.

Rismoen og Bugge sendte FUVO til pause med ledelse

Fløya kom til en brukar sjanse rett etterpå, men etter 23 minutter stusset Mads Rismoen et innlegg til Kristoffer Bugge, som brystet ballen tilbake til Rismoen, som banket ballen kontant i nettet fra tretten meter. Hans fjerde mål for sesongen. Fem minutter senere var duoen på nytt frempå. Et innkast endte med et hodestøt fra Rismoen i stolpen. Kristoffer Bugge kom i hundre og smelte ballen over målstreken til 1-2 til FUVO.

Resten av omgangen bølget spillet frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene. Dermed kunne Jonny Hanssen sine gutter gå i garderoben med en 1-2 ledelse, etter en meget godt gjennomført første omgang.

Fløya jaget utligning

Andre omgangen startet som første, med mye ball til Fløya, men det var FUVO som kom til omgangens første sjanse ved Thomas Brekken. Etter 52 minutter snappet Nicklas Brenna Karlsen fra Fløya sin midtstopper. Med han i rygget spurtet han mot keeper, men ble holdt, og sett fra vår vinkel hadde det ikke vært helt feil om dommeren hadde blåst  frispark til FUVO og rødt kort, men dommeren var av en annen oppfatning og lot spillet gå.

Dramatikk på slutten med straffe, rødt kort og flere mål

Nå levde kampen skikkelig og Fløya var nærme utligning ved et par anledninger, men Tomas Holmestad var reddende engel ved ett tilfelle og en super redning av Andre Thomsen gjorde sitt til at FUVO fremdeles var i ledelsen etter en drøy times spill. Det luktet Fløya scoring, men FUVO-spillerne kjempet som løver og gikk i duellene med livet som innsats.

Påførte Fløya årets første hjemmetap

Med elleve minutter igjen så fikk Fløya frispark i god posisjon. Ballen ble servert inn i boksen hvor en Fløya-spiller stupheadet ballen via tverrligger og over. FUVO svarte med å gå rett i angrep og alene med keeper ble Nicklas Brenna Karlsen felt og dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Nilsen steg frem og satte straffesparket nydelig helt oppe i vinkelen. 1-3 til FUVO etter 85 minutter. Samtidig som FUVO fikk straffe, fikk Fløya kaptein Øyvind Sandnes Olsen rødt kort.

Selv med en mann mindre klarte Fløya å slå tilbake. Et innlegg fra høyre ble løpt over målstreken av Scott Alexander Fitzgerald. Dermed var det plutselig ny spenning i kampen.

To minutter på overtid var Fløya meget nærme poeng, men Andre Thomsen fikk en hånd på den. Like etterpå headet Fløa sin toppscorer utenfor fra en meters hold. Så utrolig nære, men nærmere enn det kom de ikke og FUVO kunne juble for en meget sterk borteseier.

Seieren smakte meget godt for et FUVO-lag som ikke hadde vunnet en kamp siden 28.mai mot Senja.  De røde og hvite klatret med søndagens seier opp på 6.plass med 19 poeng. Like viktig er at laget nå har 7 poeng ned til Bossekop under nedrykkstreken.

Det var en veldig fornøyd FUVO-trener Jonny Hanssen som tok en liten prat med Nesfotballen etter kampslutt.

• Gutta la ned en iherdig og flott prestasjon. Virkelig stolt over hvordan de håndterte kampen, innsatsen og utførelsen. Vi møtte et ballsterkt lag hjemmelag som hadde vunnet 6 av de 7 siste og scoret 13 mål på de 3 siste hjemmekampene. Så utfordringen var stor nok.
  • Vi havner at på til under, har ett vist press mot oss, men falt ikke sammen. Vi holdt oss til kampplanen og fikk belønning etter hvert i form av gode overganger og kontringer. Vi roet ned når vi hadde muligheten og spilte klokt uten å kælke på første spark, selv om det også av til måtte til.
  • Vi snur kampen i en kjempevanskelig bortekamp, der vi ikke har ballen mest, men er tålmodige og kloke å venter på de rette mulighetene. Det var rett og slett bra utrolig bra gjennomført kamp av gutta fra start til slutt. Vi skal suge på seierskaramellen i dag, men så rettes all fokus mot neste kamp som er førstkommende søndag. Da møter vi et Fløya-lag som garantert er ute etter en revansje, sier en meget fornøyd FUVO-trener Jonny Hanssen til Nesfotballen etter kampslutt.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Thomas Brekken, Kristoffer Bugge, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Nicklas Brenna Karlsen, Mads Rismoen og Oliver Nøvik. Benyttede innbyttere:Marcus Ellevold, Baktiar Rzaev og Simen Høglien