Sluttreferat. Fortjent seier til FUVO over Aurskog-Høland

FUVO var klare favoritter før møte med Aurskog-Høland, men nok en gang ble det tross forholdsvis stort ballinnhav en sliteseier. Kampen bar preg av mange dueller og lite finspill. Noe den litt dumpete banen må ta sin del av skylden for.

Aurskog-Høland fikk to sjanser fra straffemerket

Etter en rolig innledning på kampen ble det for alvor dramatikk etter 10 minutter da Aurskog-Høland ble tildelt straffespark. Martin Vestreng gikk frem og satte ballen hjørnet, men der var Andre Thomsen og reddet. Returen fra Ola Vestreng ble også reddet av Thomsen, men assistentdommeren var av den oppfatning at Thomsen gikk for tidlig og gjestene fikk et nytt forsøk fra straffemerket. Fredrik Sether satte ballen i samme hjørne, bare enda nærmere stolpen. 1-0 til Aurskog-Høland.

Simen Nordnes scoret i sin andre kamp på rad

Sju minutter senere vartet FUVO opp med et godt angrep på deres høyre side. Ørjan Hopen sendte ballen til Oliver Nøvik, som på sin side sendte kula videre til Simen Nordnes, som fra kanten av 16-meteren plasserte ballen nede i høyre hjørne.

Det var mange dueller, men det var FUVO som var det førende laget utpå matta. Aurskog-Høland slo overraskende mye langt mot en ensom Ola Vestreng på topp.De fikk god tid til å prøve å spille ball mot et lavtliggende bortelag. Det er synd å si det,men jeg har ikke sett et lag være så avhengig av en spiller som det ser ut som Aurskog-Høland er.Fraværet av Lars-Eirik Svardahl er enormt. Han har vært på banen i tre matcher i år, seriepremièren mot Rælingen og cupkampene mot Kløfta og Gjelleråsen, ingen av de har laget tapt.

Ørjan Hopen var nære på å gi hjemmelaget ledelsen, men frisparket fra skrått hold traff tverrliggeren. Like etterpå var Kim Brenna på farten.Han rundet keeper, men ballen fikk en lei sprett i det han skulle sette kula i nota og den føyk over mål.  Helt på tampen av omgangen var Mads Rismoen like ved å heade FUVO i ledelsen, men ballen gikk tilside for mål. Rett etter det så klarte Aurskog-Høland å holde trøkket oppe etter en corner. Det endte med et godt skudd fra Ole Ness, men Thomsen var på jobb og reddet mesterlig.

Thomsen med matchvinner strafferedning

Andre omgangen startet som første, gjestene la seg bakpå og lot FUVO ha ball, mens de ventet på brudd og kontringer. Mads Rismoen var farlig frempå et par ganger med hodet, men begge lag hadde keeper som leverte varene. Etter 67 minutter pekte dommeren nok en gang på straffemerket og nok en gang var det Aurskog-Høland som tildelt det. Fra undertegnede sin posisjon så den litt billig ut, men skal ikke være bastant. Nok en gang gikk Fredrik Sether frem, men i stedet for å sette den i hjørnet gikk den nærmere Thomsen, som reddet med beinet.

USA-farer Mads Rismoen avgjorde for FUVO

Foruten straffesparket skapte Aurskog-Høland veldig lite etter sidebytte. Det var derfor ikke ufortjent at FUVO tok ledelsen med et kvarter igjen å spille. Et frispark fra Kim Brenna ble halvveis bokset ut på femmeteren hvor Mads Rismoen stod og banket ballen i nettmaskene. 2-1 til FUVO. Like etterpå vartet Jonas Hemmingby opp med en god redning på et Ørjan Hopen skudd.

Gjestene klarte aldri å sette et skikkelig trøkk på FUVO-forsvaret etter at hjemmelaget tok ledelsen, og kampen ebbet etter hvert ut med en fortjent 2-1 seier til hjemmelaget. FUVO burde avgjort kampen før, på den andre siden misbrukte Aurskog-Høland et straffespark på stillingen 1-1.

For tredje kamp på rad vinner FUVO 2-1, et resultat de har hatt i tre av de fire hjemmekampene laget har spilt.Det er forøvrig også fjerde gangen i år at laget fra Opakermoen snur 0-1 til seier. Seieren fører laget opp på en foreløpig 2.plass med 18 poeng, tre bak Skedsmo og to foran EIF, som begge har en kamp til gode.

Neste kamp for FUVO er lørdag 25.mai, borte mot Blaker.

0-1  10 min str Fredrik Sether

1-1  18 min Simen Nordnes

2-1 74 min Mads Rismoen

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Otto Dahl, Ole Kristian Myhre, Ørjan Hopen Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Andreas Castilla, Mads Rismoen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Mergim Shurdiqi, Marius Nordby