Sluttreferat: Fortjent seier til FUVO

Årets første gresskamp

Påsken ble avsluttet med toppkamp i 4.divisjon mellom FUVO og Kløfta. To lag som kjenner hverandre godt møttes til årets første gresskamp på Funnefoss stadion. Gjestene var rimelig skeptiske til den ikke alt for gode gressmatta, mens FUVO-spillerne gledet til endelig å få spille på naturgress.Den noe humpete banen gjorde sitt til at det aldri ble noen fintspillende kamp, men det var fullt forsvarlig å spille kamp.

Brenna fortsetter å bøtte inn mål

FUVO har sluppet inn totalt seks mål det første kvarteret i de tre siste matchene og hovedtrener Martin Wiker var klar på at laget måtte være konsentrerte fra start. Med hodet på rett plass fra start tok vertene tak i kampen, og allerede etter ti minutter satt den første ballen i nettmaskene. Marius Nordby brøyt ballen på midtbanen og fikk sendt kula i retning Kim Brenna, som vant duellen med sin oppasser før han kontant satte ballen i nota, utagbart for Kløfta-keeper Alexander Beinov.

FUVO var det beste laget utpå matta og kunne fort ledet mer enn 1-0 de første 45 minuttene. Kim Brenna og Preben Finstad kom til tre store målsjanser, men en opplagt Alexander Beinov stod veien alle gangene. Like før pause ropte Kløfta-spillerne på straffe da Willy Zamble datt over ende i en duell med Julian Paulsen. Dommeren stod imidlertid godt plassert og vinket spillet fra vår posisjon, korrekt videre.

Kløfta prøvde seg litt i starten av andre omgangen, men igjen var det FUVO som kom til den neste målsjansen og like etterpå økte til 2-0. Ørjan Hopen hadde akkurat kommet inn og sendte en perfekt pasning i bakrom til Kim Brenna, som på sin side rakk ballen akkurat foran beina på en utrustende Beinov. Superspissen takket og bukket og sendte kula enkelt inn i det tomme buret. Han er dermed allerede oppe i seks mål i serien.

Like etter at FUVO scoret sitt andre mål, kom Kløfta til sin eneste store målsjanse i kampen. Etter litt klabb og babb inne i boksen fikk en Kløfta spiller smelt i vei et skudd som traff undersiden av tverrliggeren og ut. Dette var det eneste de hadde å by på av store målsjanser i denne kampen.

Ny straffemiss av FUVO

Resten av kampen hadde FUVO god kontroll mot et litt overraskende tamt Kløfta-lag. Det var hjemmelagets spillere som både løp mest og ville mest. Med et snaut kvarter igjen å spille pekte dommeren på straffemerket etter at Oliver Nøvik ble dyttet overende. Siden Brenna misset mot Rælingen sist, fikk Ørjan Hopen prøve seg. Han bruker vanligvis å være sikkerheten selv, men denne gangen satte han straffesparket himmelhøyt over mål.

Ørjan Hopen avsluttet kampen med en «Hopen-spesial»

FUVO var ikke ferdig for dagen. Minuttet etter straffemissen fant Hopen igjen Brenna med en perfekt bakromsball. Brenna fikk to sjanser til å overliste Beinov i Kløfta målet, men det ble med to scoringer på Brenna. På overtid sendte Andre Thomsen en lang ball i retning innbytter Per Anders Vågan. Han kjempet en innbitt kamp med Kløfta-stopper Eivind Damstuen, som til slutt måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Vågan. Det resulterte i rødt kort til Damstuen og frispark 16 meter fra mål til FUVO. Med kun tre mann i mur fikk Ørjan Hopen god nok plass til å dunke ballen kontant i nettet. 3-0 ble også sluttresultatet.

FUVO har etter tapet for Fet i seriepremièren, vunnet de tre siste, og har nå like mange poeng som Skedsmo og EIF,  men der førstnevnte har en kamp til gode. Sørumsand har sju poeng på tre matcher, og kan også gå forbi laget fra Opakermoen.

FUVO-trener Martin Wiker sier i en kort kommentar til Nesfotballen at han er fornøyd med hvordan gutta stod fram og jobbet for hverandre. Han var også veldig fornøyd med den defensive jobben gutta bak gjorde, og ikke minst at laget holdt nullen for første gang i år.

1-0 9 min Kim Brenna

2-0 54 min Kim Brenna

3-0 90 min Ørjan Hopen

FUVO møter ny tøff motstander allerede på lørdag, da de tar turen til Skedsmokorset og møte med serieleder Skedsmo.

Laget: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Fredrik Nilsen, Marius Nordby, Preben Finstad, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Mergim Shurdiqi, Julian Paulsen og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Ørjan Hopen, Per Anders Vågan Otto Dahl og Mathias Vikane